lauantai 10. elokuuta 2019

Farkkuleninki ruotsalaisittain #lempivaatteeni




Mikä on ollut tämän kesän lempivaatteeni? Jos ei lasketa sitä valkoista second hand -hametta, joka on vilahdellut tämänkesäisissä kuvissanikin jatkuvasti - milloin Napolissa, milloin missäkin -, on se varmasti ollut tämä Laura Ashleyn farkkuleninki. Viime kesänä esittelin jo tämän kaivettuani ikivanhojen vaatteitteni varastoa ja löydettyäni tämän sieltä. Kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen se pääsi jälleen käyttöön Gotlannin matkallamme



Tänä kesänä siitä tuli matkustusvaatteeni numero yksi. Jok'ikisellä kerralla, kun vaihdoin paikkakuntaa ja maata junalla, bussilla tai lentäen, matkustin tässä leningissä. Lisäksi vadstenalaiset varmaan luulevat, etten muita vaatteita omistakaan. Leninki on niin helppo, rento ja mukava päällä. Se ei rypisty eivätkä pienet tahrat tai nuhruuntuminen erotu. Koska se ulottuu nilkkoihin, lämmitti se myös silloinkin, kun kulkuneuvossa helteisenä päivänä ilmastointi jylläsi täysillä. Jos oikein tuli viileä, saatoin piilottaa alle lyhytlahkeiset leggarit. Ylävartalon peitoksi oli helppo vetäistä neule päälle. Helteessä ohuehko ja leveähelmainen leninki puolestaan on mukavan vilpoisa. Pyöräillessäkin se päällä on helppo polkea eikä helma jäänyt kertaakaan pinnojen tai ketjujen väliin.




Kaunis hopeavyöni on jossain kadoksissa, joten kaivoin somisteeksi tuon keltaisen nahkavyön. Siitä tyttärellä riitti naurunaihetta matkallamme Ruotsissa: "Äiti, sä näytät ihan Ruotsin lipulta!"




2 kommenttia:

  1. Tosi hieno hame ! 😊 Kivaa sunnuntaita !

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana mekko onkin ja sellainen ikiklassikko. Kun on mukava vaate, vielä käytännöllinen ja kaunis, niin lempivaatehan siitä tulee. Mekkoosi liittyy vielä paljon muistoja.

    Mukavaa sunnuntaita. ❤️😘❤️

    VastaaPoista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)