lauantai 16. maaliskuuta 2019

Maailman parhailla blineillä rintamamiestalossa

 


 

Pitkästä aikaa täällä taas. Ennätti jo kuukausi vierähtää tässä kirjoitusten välissä. Blogitauko alkoi oikeastaan vahingossa, mutta tuli ihan tarpeeseen. Töitä on ollut tehtäväksi niin älyttömästi, ettei ole jäänyt aikaa kirjoittamiselle. Paitsi että päivittäiset koulutyöni ovat vieneet aikaa, aloitin erään tämän kevään ajan kestävän kurssin ja sekin vaatii nyt omansa. Olen aivan innostunut ja nautin siitä, että kerrankin pulppuan ideoita. Työkavereita jo naurattaa, kun suollan toiminnallisia ideoita niin että muita jo hengästyttää. Ja minusta itsestäni tuntuu aivan ihanalta olla idearikas, minä kun en ole kovin luova luonnostani.

Toinen syy on väsymys. Tunnen ahkeruuteni ja toiminnallisuuteni on vaatineen myös veronsa ja jotenkinhan sen on purkauduttava. Edes hiihtolomallakaan en saanut tikkuakaan ristiin blogin vuoksi. Olin aivan naatti. Tai sen verran tein, että nappasin muutaman valokuvan siltä varalta, jos saisin niistä vielä hiihtolomakoosteen aikaiseksi. Katsotaan.

Mutta nyt esittelen muutaman kuvan parin viikonlopun takaa. Kerroin viime vuonna ystäväperheemme jokavuotisista blinijuhlista, joita vietetään ortodoksien tavan mukaan aina laskiaisen alla eli ennen kuin alkaa paasto.

Jätin bloggarikamerani kotiin ajatellen, että vastahan minä viime vuonna kuvasin juhlissa ja se saa riittää. Kaduin asiaa heti sisään astuessani. Ystäväni on nimittäin innokas sisustaja ja aina heiltä löytyy jotain uutta ihanaa kuvattavaa. Viime kesänä he tekivät ihanassa rintamamieskodissaan taas mittavat remontit ja ilman muuta olisi pitänyt tajuta, että kuvattavaa on riittämiin. Napsin siis kuvia kännykälläni ja ensi vuonna otan uudet kuvat (aivan varmasti silloin on taas paljon uuttakin kuvattavaa!)


 
 


Pöytiä oli katettu useampaan huoneeseen. Sukulaiset olivat olleet ensimmäisessä kattauksessa päivällä ja illalla on ystävien vuoro. Ennen juhlia panin ystävälleni viestiä, toisimmeko mukanamme mätiä, joita löytyy pakkasestamme. Me kun olemme niiden suurkuluttajia... Ystäväni vastasi: "Meillä on vielä noin 800 g mätiä jäljellä, joten jos se tuntuu vähältä, niin voi tuoda!" Vastasin, että paras ottaa omat eväät mukaan...

  
 
Ei, emme ottaneet omia eväitämme mukaan. Kaikkea ihanaa oli riittävästi. Oli graavi- ja savukalaa, sienisalaattia, mätejä, suolakurkkua, katkarapuja, voisulaa ja kananmunaa, nahkiaisia. Oma lempparini tällä kertaa oli tuo kuvassa näkyvä savuankerias. Makuun kun tottuu, maistuu se vuosi vuodelta aina vain paremmalta. Vasta jälkeenpäin luin Hesarista, kuinka uhanalainen laji ankerias on.
 
Ystävieni venäläisille vehnäblineille tuskin löytyy vertoja, ovat ne niin hyviä. Sopivan pehmeitä, reunoilta rapeita. Rasvaa ei niissä ole säästelty.


 
 
Oli taas niin mukavaa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa masun, että ihan harmittaa odottaa kokonainen vuosi jälleen, ennen kuin pääsee näihin juhliin seuraavan kerran. Ystäväni onneksi lupasi, että ensi kesänä voisi järjestää samovaaribileet!

Tässä vielä komean nuoren teinipojan juhlalook. Pakko esitellä sekin, tuskin on jokapojalla näin komeaa ja trendikästä paitaa, aitoa Marimekkoa 60-luvulta!
Nyt käperryn takaisin talviunilleni. Ei vaiskaan, hirmuinen työkiire jatkuu ainakin seuraavat pari kolme viikkoa. Toisaalta, ihanaa, että on työ. Ja vielä ihanampaa: on työ, jota rakastaa. Jota tekemättä ei osaa olla hetkeäkään!

 

4 kommenttia:

 1. Aivan mieletön, ihana ja persoonallinen koti, wow. Rakastan tälläisiä omalla tyylillä ja persoonalla sisutettuja koteja ja aivan mahtavaa, että sait kuvata tänne blogiin, jotta minäkin pääsin kurkkimaan. Blinit, aah ja nam. <3

  Ihanaa sunnuntaita Ei-Leen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kerron ystävälleni sanasi. Hän on varmasti mielissään. Minäkin rakastan ja ihailen tällaisia koteja!

   Mukavaa lauantaita <3

   Poista
 2. Hurmaava paikka ja nuo ihastuttavat tapetit!! <3
  Lempeitä kesätuulia sinne pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välitän ihastelusi ystävälleni. Hän on siitä mielisissään!

   Mukavaa kesää <3

   Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)