torstai 15. marraskuuta 2018

Sattumien aamu ja Escada-kopio

  


Voi mikä aamu oli tänään(kin). Kun hyppäsin autoon lähteäkseni töihin, ei auto inahtanutkaan. Tunnin päästä oli alkamassa oppilaitteni koe, mutta julkisilla olisin perillä vasta puolentoista tunnin päästä. Minä tilasin taksin, mies jäi soittamaan hinausautoa hakemaan autoamme korjaamoon. Taksikuyti töihin maksoi 53 euroa.

Iltapäivällä huomasin puhelimen muistutuksen liian myöhään: Kolmosen vanhempainvartti alkaisi kolmen vartin päästä. Autolla ehtisin taas, mutten julkisilla. Soitin miehelleni ja totesin, että minun pirssikyytini tulee liian kalliiksi. Hän hyppäsi taksiin ja porhalsi ajoissa varttiin: 13 euroa. 

Ostettuani bussilipun kännykällä huomasin ostaneeni Helsingin sisäisen. Jouduin siis uhraamaan sen 2,20 e ostaakseni saman tien myös seutulipun. Tapasin tyttären ennen kiinantuntiamme ja menimme ulos syömään, kuten aina. Totesin, ettei tässä konkurssissa enää paljon merkkaisi, vaikka menisimme viiden tähden ravintolaan. No, ei sentään. Söimme Hanko Sushissa pokekulhot.

Tähän luksustelupäivään sopii hyvin esiteltäväksi hameeni, joka on melkein luksusta...




Olen ehdottomasti hameihminen. Lämpimällä säällä se on aina vakiovaatetukseni, tuolloin kun tarkenee ilman sukkahousuja. Lämmin syksy on ollut kuitenkin hankala hameen kannalta, sillä pariin kuukauteen ei ole enää tarjennut jalat paljaina, mutta paksut sukkahousut ovat olleet töissä liikaa. Vasta viime aikoina olen voinut taas kaivaa esiin pehmeät kymmenien denierien sukkikset ja farkkuhameet niiden pariksi. Tämänhetkisen lempihameeni näette kuvissa.




Tämän hameen mallin, kuvan Escadan hameesta, löysin muutama vuosi sitten netistä (ensimmäinen kuva alla). Kiikutin kuvan Remakeen, jossa hame toteutettiin minulle vanhoista farkuista kokoamalla. Aika makea, eikö olekin. Ja kierrätystä parhaimmillaan: osoitus siitä, kuinka vanhoista rikkinäisistä farkuista saa koottua jotain aivan uutta. Ja samalla sillä on työllistävä vaikutus.






Neuletakki on Ted Bakerin muutaman vuoden takaa, paita puolestaan Armani ja esitelty jo viime keväänä (löytö omasta kaapista). 







Vaihtuuko sinulla lempivaatteet kausittain? Oletko ennemmin hame- vai housuihminen?


8 kommenttia:

  1. Hame - sukkahousuyhdistelmän etuna on, että voi laittaa sisällä oloa varten ohuet sukkahousut, ja esim. työmatkan ajaksi lisätä päälle vaikka villaiset sukkahousut lämmikkeeksi. Riisuminen onnistuu helposti vaikka vessassa käydessä. Shortsien ja sukkahousujen yhdistelmäkin on mielestäni kiva, vaikka sen monet muodin "ammattilaiset" tyrmääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta, että hame ja sukkahousut on helpompi ratkaisu kuin housut, mikäli lämpötilaerot ovat suuret. Pakkasillakin tykkään villahameesta ja paksuista sukkahousuista, hameen alle voi ulos mennessä sujauttaa villahousut ja riisua ne taas sisälle tultaessa.

      Poista
  2. 10v sitte olin hameihminen, mutta nyt sääret ei kestä enää hameita että housut kesät ja talvet . Tosi hieno toi farkkuhame ja noi saappaat sen kanssa. Just mun tyyliä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos hameista tykkäät, niin anna mennä vaan! On minullakin suonikohjuiset sääret, mutta siitä huolimatta sipsuttelen kesäisin sääret paljaina. Eräs ystäväni yritti samassa tilanteessa kulkea kesäkuumalla farkuissa, kun ei kehdannut näyttää sääriään, mutta palasi minun esimerkistäni hameisiin.

      Poista
  3. :)) käytän kesällä pellavahousuja , ei hikoile . ....shortsit just polven yläpuolella on ok kans :) Hauskaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavahousut ovat minunkin lempparini hameen sijasta kesäkuumalla. Vaikka olisi kuinka kuuma.

      Poista
  4. Oi kuinka makea tilkkuhame! Tahtoo kans :)

    VastaaPoista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)