sunnuntai 11. elokuuta 2019

Elokuisia viikonloppuja: kaksi juhla-asua ja ihania ruokia





Viime viikolla opettajan pitkä kesäloma päättyi ja arki alkoi heti. Perjantai-iltana lähdin taas tuttuun tapaan vasta seitsemän jälkeen töistä...  

Kesä jatkuu kuitenkin vielä ja onneksi myös säät kesäisinä (paitsi tänään). Ohjelmaa ja juhlaa riittää jokaiselle elokuun viikonlopulle ja putki jatkuu vielä syyskuussa, jolloin vietämme Kakkosen rippijuhlia. Tässä viimeisten kahden ihanan viikonlopun kuvasatoa. Viikko sitten olin serkkuni nelikymppisillä tässä tummansinisessä pitsimekossa, joka on toinen vaihtoehtoni päälleni myös Kakkosen rippijuhliin. Mikäli silloin vielä näin avoimessa asussa tarkenee...






Viime viikolla sää vaihteli. Meidän oli tarkoitus pyöräillä serkkuni juhliin, mutta aamulenkillä sormia palelsi niin, että sormikkaita kaipasin lämmikkeeksi. Iltapäivällä istuin tuntikausia serkkuni lämpimällä terassilla tässä avoimessa asussa.






Eilen ajoimme ystäväperheen mökille, jossa vietimme ihanan aurinkoisen ja lämpimän päivän herkutellen, saunoen ja seurustellen. Järvivesi tuntui niin lämpimältä että! 







Kyllä taas totesimme, kuinka herkullista suomalainen ruoka on. Turhaan Berlusconi mollasi meidän ruokaamme ja ivaili, kuinka suomalaiset eivät edes tiedä mitä prosciutto on. Eipä graavilohi yhtään jää prosciutton varjoon... Savukalasta puhumattakaan!
  








Suomalaiset saisivat kyllä muistuttaa nuorisoaan siitä, kuinka mökillä elellään ja otetaan muut huomioon. Myöhään yöhön vastarannan mökkeilevä nuoriso piti huolta koko lahden musiikkitarjonnasta ja aloitti taas aamupäivällä meidän pakkaillessamme autoa. Onneksi tällä kertaa tarjonta oli Queeniä eikä teknoa, kuten juhannuksena oli kuulemma ollut. Omille teinipojilleni huomautin, että kun joskus mökkeilette omien kavereittenne kanssa, muistakaa tämä: naapurien ei tarvitse sietää teidän musiikkivalintaanne eikä kuunnella teidän riitojanne! Pojat nyökkäsivät ymmärtäväisinä. 



  




Sattuipa meillä myös hääpäivä viimeisten viikkojen aikana. 21. sellainen. Kahdenkeskistä matkaa emme ole tehneet sitten yhteentoista vuoteen, mutta joka vuosi käymme sentän kahdestaan syömässä. Tällä kertaa kohteemme oli sama kuin viime vuonna eli Holiday Sipulin yhteydessä. Herkullinen octopus oli jäänyt mieliimme herkullisena makumuistona. Tällä kertaa paikka oli kuitenkin pettymys. Ruoka oli kyllä hyvää, vaikkei kuitenkaan ikimuistoista (mansikka on kadonnut tahinikukkakaalista ja se on sääli). Ravintolassa raikasi musiikki niin kovaa, että pyysimme siirtoa pöydästämme ravintolan perukoille kauas kajareista. Ja jotenkin kaikki oli vähän liian rentoa minun makuuni hääpäivän suhteen. Ennemmin tänne voisi tulla arkiaterialle, mutta hääpäivänä haluaisin vähän juhlavampaa. Kaikki kannettiin pöytäämme kerralla ja sitten olimmekin syöneet ateriamme yhdessä hujauksessa. Hyvä puoli siinä toki oli, että pääsimme nopeasti pois metelistä. Poikkesimme sitten mummotunneliin lasilliselle ja juttelemaan kahden kesken. Hyvin meillä juttua riittää keskenämme yhä edelleen - 25 yhdessäolovuoden jälkeen!












Tänäänkin meillä on erityinen päivä: tänä iltana esikoisemme saapuu ulkomailta, jossa hän on ollut koko kesän töissä. Ellei myöhästy, hänellä kun on tapana jättää lähtö viime tippaan. Eli rauhassa emme saa odottaa vielä tänäänkään. 

Nyt täytyy kerätä kaikki Nerf-pyssyt pois tyttären sängyn vierestä. Tuskin hän on nukkunut ne vieressä ja ne voisivat paljastaa, että joku muu on lainannut hänen sänkyään.

Yhdessä emme ennätä hänen kanssaan juhlia, hän saapuu niin myöhään, että minun on mentävä jo aikaisemmin nukkumaan jaksaakseni aamulla herätä aikaisin pitkään työpäivään!

Vieläkö sinulla on lomaa jäljellä vai joko on arki alkanut?

6 kommenttia:

  1. Siitä on aikaa kun olen juonu tai nähnyt ihmisillä kahvitarjoilun kahvikupin ja asetin kanssa , IHANIA ! nykyään kun kaikkialla tarjoilaan kahvit ilman asettia 😊☕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuopa hauska huomio kulttuurieroista Ruotsin ja Suomen välillä. Totta, että kahviloissa on harvoin tarjolla asettia Suomessakaan. Samoin kun nyt rupesin miettimään, aamupaloilla hotelleissakin on Suomessakin usein vain isot mukit ja samoihin törmäsin Ruotsissa. Kyläillyt en ole Ruotsissa, mutta kyllä Suomessa yleensä kylässä katetaan asetit.

      Muitakin kahvittelueroja näyttää olevan Suomen ja Ruotsin välillä. Nykyisessä kotimaassasi yritin useassakin paikassa tilata lattea rasvattomalla maidolla, niin minua katsottiin ihan kakkosella. Jossain paikassa juttelin tarjoilijan kanssa ja hän sanoi, ettei Ruotsissa IKINÄ juoda lattea rasvattomalla. Ei onnistunut edes Starbucksissa! Suomessa se on taas aivan tavallinen maitovaihtoehto varsinkin isommissa ketjukahviloissa ja niin on jopa Kiinassakin!

      Mukavaa viikkoa <3

      Poista
  2. Voi vinde viukoon miten upea olet ja niin kaunis kroppa ja sääret. Aivan ihanat mekot ja herkut ja tunnelmat. <3

    Täällä alkoi arki tänään, olipahan vaikea herätä aikaisin hih, valvoin sitten 4:n, kun vieläkin lomarytmi päällä ja sitten alkoikin jo ahdistamaan, että kohta pitää herätä.

    Kivaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Tiia, tuo lämmittää mieltäni kovasti. Puku on jotenkin niin sopivan mallinen ja uskomattoman armollinen että piilottaa kaikki kumpareet ja makkarat ja tuo hyvät puolet esiin :)

      Voi ei, tuo herätyskellon pirinän odotteleminen on todella ahdistavaa. Toivottavasti sait nukuttua tänä yönä paremmin ja pääsit taas arkirytmiin!

      Parempaa alkanutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Hei rakas serkkusiskoni tytär, siis serkkusisko nykyään äitisi tilalla! Harmittaa, kun olen jotenkin hukannut tämän blogisi. Nyt löysin sen ihan sattumalta.

    Ihanaa kuulla, että olet onnellinen. Elämä heittelee monella tavalla mutta juuri tuo, että lopettaa turhan rimpuilun ja kinaamisen ja on juuri sellainen kuin on, helpottaa ihmeesti.
    Ihastelin kauniita kuvia ja vaatteita ja ennen muuta, kuinka kaunis sinä olet!

    Lämmöllä Terhi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Terhi! Ihanaa, että olet serkkusiskoni! Minä ja äitini olemme todella onnekkaita siitä, että meillä on sellaiset "siskot" kuin te.

      Tervetuloa blogiini! Luit sitä toista blogiani, Eedenistä itämaille, jossa kirjoittelin kuulumisiamme Pekingistä. Perustin tämän, kun en halunnut lopettaa bloggailua Pekingin tarinoiden päätyttyä. Koska en halua kirjoittaa työjuttuja (työni kanssa vietän muutoinkin riittävästi aikaa), niin mistäs muusta bloggaisin kuin sellaisesta, mikä tuo iloa vapaa-aikaani: vaatteista, ruoasta, ystävistä, kirjoista ja matkoista. Eli kaikesta ihanasta hömppähömpästä (hih, siksi en tutuille tätä kehtaa mainostaakaan) =D

      Ihanaa viikonloppua, Terhi, ja terveisiä <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)