sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Hesarin herkullinen nokkospasta italialaiseen tapaan

 
 
Tämän pastaohjeen poimin Hesarista 16.5.2002 ja aina kun saan riittävästi nokkosia kasaan, teemme pastaa tällä ohjeella. Monena kesänä tämä oli toukokuun herkku, jota teimme sen jälkeen, kun olin äitien ja lasten kanssa tehnyt kevätretken Mustasaareen. Varustauduin luontopolulle aina muovipussi mukanani. 
 
6-henkiselle perheellemme teemme tämän kaksinkertaisena, mutta nokkosta joudumme käyttämään paljon ohjeessa mainittua vähemmän - onhan sen löytäminen Helsingistä haasteellista ja kaupanhyllyllä kallista. (Viimeksi käytin 150 g nokkosta kaksinkertaiseen annokseen, mutta ihan hyvää tuli.)

 
La Terrazzetta –trattorian nokkospasta 3-4 hengelle
 
200 g nokkosenlehtiä
voita
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
½ dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
suolaa
400 g fettuccine-pastaa
 
1.      Huuhtele  nokkosenlehdet. Ryöppää ne pienessä määrässä suolalla maustettua vettä ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta ja puristele vesi pois. Hienonna nokkonen yleiskoneella tai veitsellä.

 
2.      Pane reilusti voita laajapohjaiseen paistinpannuun, purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes se saa hieman väriä ja voi makua. (Alkuperäisessä ohjeessa kynsi lisätään kokonaisena ja poistetaan lopuksi.)

 
3.      Lisää pannulle nokkonen ja paista sitä sekoitellen hiljaisella lämmöllä 2-3 minuuttia.

 
4.      Sekoita nokkosen joukkoon kerma ja juustoraaste ja rouhi sekaan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Maistele kastiketta.

 
 
Keitä pastaa, kunnes se on al dente. Kumoa pasta valutettuna pannulle ja sekoita huolellisesti kastikkeen joukkoon.
 
Hyvää ruokahalua!

4 kommenttia:

  1. Aijai nam ja nyt mielisinkin tätä, enkä grilliruokaa. ;) Ihanaa sunnuntaita Ei-Leen <3

    VastaaPoista
  2. Aah, tätä! Mökki tuoksuu taas ihanasti nokkoselle, kun eilen keräsin pari isoa satsia kuivumaan. Tuoksu jo nostattaa veden suuhun, joten eikun pastaveden keittoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastaan kannattaa käyttää nokkonen tuoreena 😊 Makoisaa ateriaa!

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)