Tämän pastaohjeen poimin Hesarista 16.5.2002 ja aina kun saan riittävästi
nokkosia kasaan, teemme pastaa tällä ohjeella. Monena kesänä tämä oli toukokuun herkku, jota teimme sen jälkeen, kun olin äitien ja lasten kanssa tehnyt kevätretken Mustasaareen. Varustauduin luontopolulle aina muovipussi mukanani.
6-henkiselle perheellemme teemme
tämän kaksinkertaisena, mutta nokkosta joudumme käyttämään paljon ohjeessa
mainittua vähemmän - onhan sen löytäminen Helsingistä haasteellista ja kaupanhyllyllä kallista. (Viimeksi käytin 150 g nokkosta kaksinkertaiseen annokseen, mutta ihan hyvää tuli.)
La Terrazzetta –trattorian nokkospasta 3-4 hengelle
200 g nokkosenlehtiä
voita
1 valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
½ dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
suolaa
400 g fettuccine-pastaa
1.
Huuhtele
nokkosenlehdet. Ryöppää ne pienessä määrässä suolalla maustettua vettä
ja huuhdo kylmällä vedellä. Valuta ja puristele vesi pois. Hienonna nokkonen
yleiskoneella tai veitsellä.
2.
Pane reilusti voita laajapohjaiseen paistinpannuun,
purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes se saa
hieman väriä ja voi makua. (Alkuperäisessä ohjeessa kynsi lisätään kokonaisena
ja poistetaan lopuksi.)
3.
Lisää pannulle nokkonen ja paista sitä sekoitellen
hiljaisella lämmöllä 2-3 minuuttia.
4.
Sekoita nokkosen joukkoon kerma ja juustoraaste ja
rouhi sekaan mustapippuria ja tarvittaessa suolaa. Maistele kastiketta.
Keitä pastaa, kunnes se on al dente. Kumoa pasta
valutettuna pannulle ja sekoita huolellisesti kastikkeen joukkoon.
Hyvää ruokahalua!
Aijai nam ja nyt mielisinkin tätä, enkä grilliruokaa. ;) Ihanaa sunnuntaita Ei-Leen <3
VastaaPoistaSuosittelen :)
PoistaIhanaa sunnuntaita sinullekin :)
Aah, tätä! Mökki tuoksuu taas ihanasti nokkoselle, kun eilen keräsin pari isoa satsia kuivumaan. Tuoksu jo nostattaa veden suuhun, joten eikun pastaveden keittoon!
VastaaPoistaPastaan kannattaa käyttää nokkonen tuoreena 😊 Makoisaa ateriaa!
Poista