keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Lempikirppiksen tunnelmia









  
   
  
  


Kävin viime viikolla eräänä hellepäivänä tyttäreni kanssa tutkimassa Töölöntorin second hand -valikoimia. Ensin poikkesimme penkomassa Relovessa. Se on lempikirppikseni, koska siellä on vain niin ihana tunnelma. Yhtä aikaa luksusta, romantiikkaa, vintagea ja kierrätystä. Samalla kun tutkin vaaterekkejä, nautin saadessani katsella ihmisiä. Tyylikkäitä töölöläisiä istuskelemassa kahvilla ja sovittamassa löytöjään peilin edessä. Minusta on mielenkiintoista seurata, mitä kenenkin ostoskoriin päätyy.

Entä se kahvila sitten. Vaikka aamupala oli vasta syöty ja lounaaseen vielä aikaa, sorruimme tiskin ääressä tilaamaan myös syötävää. Tytär tilasi mango-tuorepuuroa, minä valitsin päärynällä ja vuohenjuustolla täytetyn croissantin. Istuimme ulos katupöydän ääreen, ja kuten eräs ohikulkija totesi, on aika luksusta, että terassilla on jalkojemme alla matto! Minulle on myös luksusta juoda appelsiinilla maustettua vettä sampanjalasista! Arjen luksusta :)

Kahvittelun jälkeen jatkoimme matkaa Kaivarin Kanuunaan, jossa emme ole aikaisemmin käyneet. Se on perinteinen itsepalvelukirppis ankeassa kellarissa. Ei siis mitenkään houkutteleva, mutta hyviä löytöjä onnistuimme siellä tekemään. Niitä lisää myöhemmin.  

Kuvat ovat Töölön kirkon kupeesta, johon kumma kyllä en ole koskaan jalallani sisään astunut. En, vaikka olin joskus vuosia töölöläinen. Se ei ollut vihkikirkkomme eikä meitä siellä kuulutettu. Edes tytärtämme ei siellä kastettu, vaan töölöläispappi tuli kotiimme. Verrattuna siihen, kuinka usein olen käynyt nykyisissä kotikirkoissamme, on todella kummallista, että onnistuin välttelemään kaunista Töölön kirkkoa siitä huolimatta, että asuimme vuosia liki sen naapurissa!



2 kommenttia:

  1. Relove on ihana ja täällä Porvoossa on vastaava yhtä kiva, paitsi ilman sitä ihanaa kahvilaa, nimellä Bohemia. :) Kannattaa joskus kurkata, ihan vanhansillan päässä heti oikealla tultaessa stadista.

    Ihanaa iltaa ja kiva kesäasu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, täytyypä käydä tutustumassa, kun joskus tulen Porvooseen. Tai tiedä vaikka olisinkin poikennut siellä viimekesäisellä reissullamme.

      Kiitos asukehusta, tästä tulee vielä oma postaus myöhemmin. :)

      Ihanaa loppuviikkoa sinulle <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)