tiistai 3. heinäkuuta 2018

Rauhallinen viikonloppu kotosalla














 







Olen ollut eilen hyvin ahkera ja saanut aikaiseksi monta blogikirjoitusta, sekä vanhoja viimeistelemättömiä että aivan uusiakin, valmiiksi kumpaankin blogiini odottamaan tulevia päiviä, jolloin ei ehkä ole näin paljon halua ja aikaa kirjoittaa.

Sen sijaan ahkera en ole ollut tekemään sitä, mitä minun piti tehdä sadepäivinä eli järjestellä paikkoja ja tyhjentää pois ylimääräisiä tavaroita, joille meillä ei enää ole käyttöä. Tuntuu vain niin vaikealta hävittää mitään. Mitään, millä voi joskus olla käyttöä - meille tai jollekulle muulle.

Pitäisi kuitenkin raivata, sillä koti pitäisi saada kuntoon ennen kiireistä ensi lukuvuotta, ennen ylioppilasjuhlia! Ja mahdotonta kaikkea on säästää, sillä kuten tytärkin sanoi viime viikolla, että hän haluaa itse valita kaiken tulevaan omaan kotiinsa, ei mitään äidin valitsemaa... Toisaalta - voihan se olla että mietteet vielä muuttuvat, kun ostokset pitääkin maksaa omasta pussista. Viime aikoina hän on jo joutunut näkemään, mitä se merkitsee, kun äiti ei maksakaan hänen valitsemiaan kirjoja tai vaatteet on ostettava omilla rahoilla. Vaikka sitten äiti taas heltyy, näin kävi kirpparillakin viime viikolla. Sillä Kaivarin Kanuunasta Töölöstä löytyi ihana hame ja vielä ihanampi astiasarja. Nyt siis opiskelijan juhla-astiasto on jo koossa. Enää tarvittaisiin vain ne arkiastiat!

Viikonloppu vierähtikin sitten leppoisasti ihan kotona lasten kanssa grillaten ja leffoja katsellen. Äiti osoitti, että pysyy grillilasta hänenkin kädessään. Jasmiinikin päätti puhjeta kukkaan juuri sopivasti. Samoin toinen (mikälie) osittain kuollut pensas osoitti elinvoimaisuutensa elävän haaransa punaisella loistolla.

Hameeni on muuten jälleen kerran Remakesta, teetetty vuosia sitten haaroista puhki kuluneista farkuistani ja tyttären pieneksi jääneestä, jo parhaat päivänsä nähneestä leningistä. Molemmat vaatteet ylenivät ompelijan käsissä jälleen mökkivaatteista citykäyttöön. Ja nyt tämä hamekin on nähnyt elämää jo monta vuotta.

Viikonlopun päätteeksi vedimme sitten vähän parempaa yllemme ja sunnuntai-illan vietimme naapurissa rippijuhlien rääppiäisissä. Illan lopuksi palasivat isä ja Kakkonen Lontoosta "miestenreissulta". Mitä saikaan äiti tuliaisiksi, vieläpä Harrodsilta! Katsopa tarkkaan, mitä mukissa lukee...
   











3 kommenttia:

  1. Niin ihania tunnelmia, kuppeja, kakkuja ja tuoleja, mutta mitä mitä Harrodsin muki, mutta Henry? Nyt putosin kärryiltä, miten siinä nyt Henry lukee?

    Ihania unia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henry on prinssi Harryn virallinen nimi, mutta sitä ei käytetty edes vihkiseremonioissa, minkä kuninkaalliset tavat hyvin tunteva ystäväni pani heti merkille. Siksi minusta on mielenkiintoista että kaikissa muissa matkamuistomukeissa - jopa aidoissa kuninkaallisissa - lukee Harry, mutta Harrods pitää kiinni ristimänimestä.

      Briteissä ei ole koskaan ollut oikeaa kuningas Harryä (vain kirjallisuudessa), sen sijaan 8 kuningas Henryä, joista viimeisin tunnetaan liiankin hyvin. Harry sen sijaan on yleinen lempinimimuunnos nimestä Henry.

      Poista
    2. Vau, enpäs tuota Henryä tiennytkään!

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)