maanantai 22. heinäkuuta 2019

Campanian maalaisravintoloissa





Emme lannistuneet Dentecanen onnettoman ravintolatarjonnan vuoksi, vaan mies alkoi googlettaa ja löysi lähistöltä, upeista vuoristokylistä pari todella kehuttua ravintolaa. Joko ne olivat oikeasti täyteen varattuja tai miehen yritykset kommunikoida puhelimessa italiaksi eivät tuottaneet tulosta. Niinpä hän hyppäsi autoon ja kävi paikan päällä varaamassa meille pöydän kahdeksi illaksi.

Ensimmäisessä paikassa alkoi juuri yksityistilaisuus, konfirmaatiojuhla, kun he törmäsivät sisään turistivaatteissaan. Mutta pöytä järjestyi ja illalla, juhlien päätyttyä, meidät otettiin vastaan kreivinlailla. Turistin onnetonta italiantaitoa ja aktiivista yrittämistä selvästi arvostettiin.






Saimme parhaan näköalapaikan terassilla, josta näimme viereisen kaupungin upean ilotulituksen. Tilasimme ruokaa joka sorttia (alkupalan, priminspagetin ja secondin), ruokailumme kesti kolme tuntia, koska paikka oli aivan täynnä asiakkaita ja palvelu alkoi hidastua. Jälkeenpäin tajusimme, että olimme varmaan ainoat asiakkaat, jotka söivät koko menun. Naapuripöydissä näytti riittävän pelkkä primi tai secondi =D

Koska olimme vuorilla ja terassilla tuuli, olin minä silkkisessä kesämekossani ja lapset t-paidoissaan aivan jäässä ja lopulta meidän oli pakko pyytää siirtoa sisälle. Viereisen pöydän trendikkäät nuoret aikuiset olivat varautuneet nahkatakein, heidän pukeutumisensa oli tasoa meidän vappupiknikin...







Toisen ravintolan ruokalistaa tutkiessamme ihmettelimme molempien ravintoloiden menuiden vähäistä kasvisvalikoimaa. Kasvukausi oli parhaillaan ja kaupat täynnä pulleita meheviä kasviksia, mutta ravintoloiden ainoa kasvislisuke oli verdura mista. Antipastoja ja secondeja syödessämme huomasimme eroavamme selvästi muista pöydistä: kaikki muut söivät pelkkää pizzaa! Tajusimme, että he tekivät samoin me Suomessa: kyllähän jokainen osaa grillata lihaa ja kasviksia ja tehdä salaatin, joten mitä järkeä on mennä ravintolaan syömään sellaista ruokaa, jota saa kotonakin!



Vielä yksi ruokapäivitys on tiedossa Italian reissultamme... Amalfin herkut :)

Mikä on sinun lemppari-italialaisruokasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)