lauantai 8. joulukuuta 2018

Vieraita jouluisessa pöydässä

 
 
 
 
 
Koko syksynä emme ole jaksaneet kutsua ystäviä kylään (lukuunottamatta siis synttärijuhlia, jotka järjestimme kuukausi sitten). Nyt on kuitenkin aika ryhdistäytyä, joten kutsuimme tänä iltana kylään saksalaiset ystävämme, jotka muuttivat kesällä Suomeen Pekingistä.
 
Kuopuksemme olivat aikoinaan parhaita kaveruksia, Kolmosemme puolestaan samalla luokalla kuin heidän esikoistyttärensä, joten lapset eivät toisiaan ujostelleet. Ensimmäiseksi alakerrassa alkoi hillitön sota nerfpyssyjen paukkuessa, aikuiset tosin lopettivat sen lyhyeen. Koska kynttilät! Pikkupojat häipyivät saman tien yläkertaan lego-leikkeihinsä ja isommat asettuivat kasaan samaan sohvannurkkaan pelaamaan kännyköillä yhdessä ja erikseen. 
  
 
 
 
 
Kanasaltimbocca maistui kaikille ja vielä suuremman suosion sai uunijäätelö. Ystävämme muistivat, ettei ollut ensimmäinen kerta, jolloin olemme tarjonneet heille baked Alaskaa. Sitä oli jälkiruoaksi myös silloin, kun he pääsiäisenä tekivät ensivisiittinsä Suomeen.
 
Kinderpunch eli saksalaisittain lastenglögi maistui kaikille. Meillä on tapana juoda Marlin glögiä pullokaupalla jouluisin, mutta tänä iltana sitä jo kului aikamoinen määrä. Samalla tyhjeni kipollinen mantelia ja toinen mokoma rusinoita. 
 
Meillä on tapana kattaa lapsille pöytä keittiöön ja aikuisille olohuoneeseen isompaan ruokapöytään, jota käytämme aina viikonloppuisin, mutta ruokailun jälkeen me aikuiset suostuimme siirtymään keittiöön, jotta lapset saisivat vallata olohuoneen filmikatsomoksi.
 
 
 
 
 
 
 
Pekingissä ei ilmansaasteiden vuoksi olisi tullut poltettua niin paljon kynttilöitä. Tuolla määrällä huoneiston saasteindeksi nousi jo tosi korkeaksi. Mutta kynttilöiden luoma tunnelma on vaan niin ihana. Kuten myös joulunpunaisten lasien ja juhla-astioiden, jotka pääsevät pöytään niin harvoin, että niiltä syöminen tekee tilanteen jo erityiseksi. Seuraava kerta onkin joulupöydässä!  
 
 
  
 

Vieraat ovat jo lähteneet, mutta meillä ilta jatkuu. Poltamme kynttilöitä loppuun ja katselemme koko perhe vanhoja Inspector Clouseau -filmejä, samalla kun minä kirjoitan. Tapani mukaan en osaa tehdä vain yhtä asiaa kerralla...
 
Mukavaa illanjatkoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)