lauantai 1. joulukuuta 2018

Oopperassa kummittelee taas

 
 
 
 

Mieheni ei käy mielellään oopperassa. Pari kertaa olen saanut hänet raahattua ystävien (ja ilmaislippujen) varjolla. Siksi hämmästyinkin keväällä, kun olin hankkimassa Stockan alennuslippuja Oopperan kummitukseen ja perheemme Whatsapp-ryhmässä hän suostui lähtemään kanssamme. Hyvin pettynyt hän oli tänään esityksen jälkeen kuultuaan, ettei se edes ole ooppera vaan musikaali. Kokikohan hän esittäneensä kultturellia aivan turhaan?

Minä ja lapset olemme nähneet musikaalin aikaisemmin Royal Albert Hallin vierailevana esityksenä Pekingissä kolme vuotta sitten (blogikirjoitus täällä). Silloin olimme aivan hullaantuneita, ja sama kävi taas tänään. Esityksen jälkeen on korvissamme soinut korvamato siten, että kuopuskin laulaa kovaan ääneen musikaalin melodiaa "Phantom of the Opera is here - in your mind". Lapset tosin jo kolme vuotta sitten muokkasivat sen muotoon "Oopperassa kummittelee taas - kauheaa".

Molemmat esitykset ovat olleet mahtavia ja aika samanlaisia. Pieniä eroja muistimme. Tytär muisti, että siinä vaiheessa, kun kummitus meloo Christinaa tunnelissaan, Royal Albert Hallin esityksessä paloivat lyhdyt upeasti joka puolella vedessä. Minä muistan, kuinka samaisessa esityksessä kattokruunu romahti alas vauhdikkaammin kuin Kansallisoopperassa tänään.

Nappasimme tänään nämä myös kuvia tästä asusta. Kylläpä oli kylmä ulkona näin vähissä vaatteissa. Huomenna esittelen teille tämän hameen, kuinka se on oikein valmistunut. Sitä ennen vielä muutama kuva rauhallisesta koti-illasta ja leningistä, jonka löysin viime vuonna Reloven second hand -liikkeestä Töölöstä.


 


 
Dress: Comma,
Shirt with lace: Rosemunde

 

2 kommenttia:

  1. Tunnustan, en ole Phantom of the Operaa nähnyt. Toki juonen tunnen ja Phantomin melodian. Sinulla on jo toinen katselmus tähän oopperaan ja peräti Pekingissä olette käyneet lasten kanssa katsomassa. Tuossa esittelyssäsi kerrotkin, että olette asuneet Kiinassa.

    Molemmat esitykset tekivät vaikutuksen. Tuo kattokruunun alas putoaminen kuulostaa hurjalta. Mihin se putosi? Eihän mennyt rikki?
    Tai millainen se kruunu oli?
    Kiitos kivasta esittelystä. Sinulla on hieno asu oopperaan!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa mennä katsomaan, ei se suotta ole maailman kenties suosituin musikaali. Se kattokruunu on aika vaikuttava ja toimii linkkinä kohtausten välissä. Alussa se vie tarinan kerronnallisesti ajassa taaksepäin, siihen mistä kaikki alkoi. Siinä kattokruunu hinataan kattoon katsojien yläpuolelle, jossa se on koko ensimmäisen näytöksen ajan. Se on oikeastaan lempikohtaukseni, jotenkin niin vaikuttava. Näytöksen lopussa kruunu ”romahtaa” alas, todellisuudessa liukuu varovasti näyttämölle, mutta muistelen että Pekingissä se olisi paljon kovemmalla vauhdilla.

      Mukavaa viikkoa <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)