perjantai 19. lokakuuta 2018

Syysflunssaan helpotusvinkki






Sain syyslomalla kunnon flunssan. Tiedäthän kuinka hirveä olo on, kun nenä vuotaa koko ajan ja niistät kymmeniä nenäliinoja läpimäräksi. Seuraavana aamuna nenäsi on tukossa etkä voi hengittää. Tiedät, miltä tuntuu kun tukehduttaa.

Eilen vain niistin ja niistin, samalla kun kävin läpi valokuvia ja naputtelin postauksia. Tänään olen kahlannut läpi kymmeniä blogipostauksia ja kommentoinut, samalla kun tuntikausia olen yrittänyt höyryttää nenääni auki.

Olin jo aivan epätoivoinen, väsytti mutten pystynyt nukkumaan, heti kun oikaisin itseni pitkäksi, oli heti lähdettävä höyryttämään. Sitten sain idean. Joka-aamuinen chilileipä oli tuonut hetken helpotuksen olooni. Kirvelevää chiliä en halunnut limakalvojen luo tuoda, mutta toimisiko valkosipuli?


Murskasin kynttä hieman veitsenterän lapapuolella, jotta eteeriset öljyt pääsevät ulos. Halkaisin kynnen ja työnsin sieraimeen. Se tepsi! Koko nenä pysyi auki toisessa sieraimessa roikkuvan valkosipulin ansiosta. Kuvaa en näytä, saatte itse kuvitella :)

Nyt aion syventyä kirjaani, kun olo viimein antaa myöten. Seuraavina päivinä jatkan Tallinna-aiheisilla postauksillani. Lupaan ilmoitella auttoiko valkosipuli myös lyhentämään flunssaa!

4 kommenttia:

  1. Flunssat ovat ikäviä, ne vievät voimat. Ilmoittelehan valkosipulin vaikutuksista.
    Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Valkosipulia piti vaihtaa muutaman kerran ja välillä höyryttää, mutta kyllä se selvästi helpotti olotilaa ja esti sieraimia menemästä tukkoon. Nyt alkaa nuha helpottamaan, mutten sitten tiedä, auttoiko eniten höyryttäminen, valkosipuli vai sinkki, jota olen imeskellyt muutaman päivän.

      Poista
  2. Ilmoita ilman muuta auttoiko valkosipuli... yleensä sitä tulee vain syötyä ja sen vaikutus tiedetään, lähiympäristön eläväiset pysyy loitolla ;)

    VastaaPoista
  3. Tuskaista oloa se kyllä helpotti huomattavasti. Ja jokin kyllä auttoi muutenkin, sillä enää en tunne itseäni niin kipeäksi kuin eilen. Oliko vaikutusta sitten kymmeniä kertoja höyryttämisellä, valkosipulilla vai imeskelemilläni sinkkitableteilla, tai ehkä kaikki yhteensä!

    Valkosipulia syön paljon, ettei kukaan enää reagoi. Nenän kautta se ei ehkä edes tunnu epäsuotuisasti ympäristöön =D

    VastaaPoista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)