keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Synttärijuhlien kuvat

 
 
 


Ihanaa, viikko on jo puolivälissä ja pian alkaa taas viikonloppu. Erityisen iloinen olen siitä, ettei ensi viikonlopuksi ole tiedossa muuta kuin lakanoidenvaihtoa sekä paketin pakkaamista lähetettäväksi Emmyyn. Muutoin on ihan rauhallista kotoilua, ja kotikin vielä siisti edellisen viikonlopun juhlien jäljiltä. Tosin helposti siinä saattaakin käydä niin, että siisti koti houkuttelee kutsumaan (pitkästä aikaa) naapurit kylään!

Tällä hetkellä nautin kuitenkin rauhallisen viikonlopun ja koti-iltojen ajatuksesta ja toivun vilinäviikonlopusta. Tähän saumaan on sopiva hetki julkaista kuvat itse synttärijuhlista.    
 

 
 
 
 
 

 


 
 
Ruoka onnistui loistavasti ja sitä oli riittävästi, vaikka paikalla oli 17 syöjää, näistä neljä teini-ikäistä poikaa, joihin uppoaa valtava määrä ruokaa. Siksi emme uskaltaneet lähteä sienirisotto- tai keittolinjalle, kuten ristiäisissämme ja joissakin synttärijuhlissamme. Possu oli mehevää ja kuskusissa riittävästi makua ja sattumia. Kurpitsansiemenet ja kastikkeen hunaja maustoivat mukavasti muutoin aika perussalaattia.

 
 
 

 
Mies teki kaksi mokkamoussekakkua, toisen Kolmoselle ja toisen minulle, onhan meillä kummallakin synttärit näihin aikoihin. Ruokapöydästä hankitusta ähkystä huolimatta molemmat kakutkin tekivät kauppansa, kun taas kuivaneesta pullasta on paistettu ritareita tällä viikolla. Pari päivää selvisimme myös ilman ruoanlaittoa syömällä lauantain jämiä.
 
Pellavaliina tarjoilupöydässä on muuten koottu kahdesta pellavaisesta pyyhkeestä. Ne ovat olleet häälahjamme ja jostain kumman syystä jääneet käyttämättömiksi kaappiimme. Olen varmaan luullut niitä pöytäliinaksi, joita saimme häälahjaksi useammankin kappaleen ja joita olen säästellyt ja varjellut siten, etten ole aikaisemmin raaskinut ottaa käyttöön.
 
Tämän jälkeen, kun nämä pyyheliinat ovat palvelleet ensimmäisen käyttökertansa juhlapöytäliinana, päätyvät ne varmastikin oikeaan käyttötarkoitukseensa kesäpyyhkeiksi. Mikään froteepyyhe ei tavoita pellavapyyhkeen ilmavuutta ja miellyttävää viileyttä, kun saunan jälkeen jälkihiki pukkaa iholle.  
 
 
 
 
Muutama kuukausi on taas aikaa seuraavaan koitokseen eli lasten synttärijuhliin. Ja siinä välissä on vielä joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)