sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Rauhallinen isänpäivä

 
 


Isänpäivä on kääntynyt jo kohti iltaa ja rauhoitun nyt luomaan pari blogikirjoitusta. Eilen meillä oli aikamoinen hulabaloo, kun lähisuku ja kummit kokoontuivat viettämään Kolmosen synttäreitä ja appivanhemmat saapuivat meille yökylään.

Rakastamme juhlia, vaikka emme olekaan mitään ansiokkaita juhlienjärjestäjiä. Emme osaa kattaa näyttäviä pöytiä tai koristella kotia hienosti. Meidän juhlamme ovat aina vähän kotikutoisia, emäntä saattaa lähteä vaikka kesken juhlien pyyhkimään pölyjä lampun päältä, kuten tein kuopuksen ristiäisissä.

Ruoka on kumminkin aina pääosassa. Mies leipoo kakut ja valmistaa lämpimän aterian, minä teen salaatin ja huolehdin siivouksen organisoimisesta. Mies ottaa kunnian ja kiitokset, hyvää ateriaahan kiittelevät kaikki. Kukaan ei ihastele, että onpa täällä hyvin siivottu. Ehkä parempi niin, ehkä se kertoisi jotain normitilanteesta, jos siivouksen erinomaisuuteen kiinnitettäisiin erityisesti huomiota :)





Appivanhemmat jäivät pitkästä aikaa (vuosien jälkeen) yökylään. Kummitkin jäivät kanssamme iltaa istumaan, joten ilta venähti aika pitkäksi. Kuten joka sunnuntaiaamu, pomppasin taas aikaisin ylös, jottei illalla nukahtaminen olisi vaikeaa. Ennätin katsella kaksi osaa Yle Areenasta uusitusta uusseelantilaissarjasta Murhia ja kantrimusiikkia, ennen kuin muu väki kömpi ylös ja tuli kiire laulamaan isille.

Päivä menikin kahvitellen, kävelylenkkeillen harmaansumuisessa säässä ja isovanhemmilla lastenlasten kanssa Monopolia pelaten, kunnes oli aika saatella appivanhemmat kotimatkalle. Sen jälkeen olikin aika ryhtyä koulutöihin, joita yleensä välttelen viikonloppuisin, mutta nyt oli pakko. Perjantaina kun tuli kiire töistä juhlia valmistelemaan.



 
 

 
 
Isänpäivä meni siis meillä aika hiljaisissa merkeissä, kuten yleensä. Mieheni ei ole innokas lähtemään minnekään, mieluummin hän nauttii rauhallisesta olosta kotona ja syö itsevalmistamaansa ruokaa (tänään tosin söimme eilisiä tähteitä). Oma isäni vietti päivää veljeni kanssa, mutta yhtä lailla eleettömästi. Välillä minua huvittaa se, kuinka jossain määrin niin samantapaisia me olemme - isäni ja minä. Kumpikin olemme kovia touhuamaan ja aina niin kiireisiä. Kun työnarkomaani-isäni jäi yli kymmenisen vuotta sitten eläkkeelle, äidin kanssa murehdimme, kuinka isä saa aikansa kulumaan. Mutta tuskin tunnen ketään yhtä kiireistä eläkeläistä kuin oman isäni. Milloin hän ei tee metsätöitä, viljele maata tai poimi intohimoisesti marjoja, rakentaa diplomi-insinööri uusia keksintöjään. Pitkäksi hänen aikansa tuskin tulee koskaan, ja koska olen yhtä kiireinen, kerkiämme harvoin soittelemaan toisillemme tai näkemään. Jotenkin näen hänessä jo tulevaisuudenkuvani. Tuskin tiedän, mitä tarkoittaa pitkästyminen, sillä innostun aina intohimoisesti jostain asiasta. Minulla on jo nyt pitkä lista asioita, joihin ryhdyn viimeistään silloin, kun joskus jään eläkkeelle!
 
 

Isäni hitsaa keksintöään

 

6 kommenttia:

  1. Ihanat te ja täälläkin oman miehen kanssa ollaan sellaisia, ettei voi levätä hyvällä omallatunnolla, ellei ole ensin tehty hommia ja ansaittu se lepo.

    Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikeata se on levätä ansaitsemattomasti. Vaikka välillä ei pahaa tekisi.

      Ihanaa viikkoa <3

      Poista
  2. Tiesitkö että muutama sum muumimukeista on jo arvokkaita.....varsinki toi keltanen, ajattelin vaan kun teilä ne noin vaan arkikäytössä :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olen kerännyt niitä vuosia ja seurannut hintoja Huutonetissä, mutta meillä ne ovat ihan arkikäyttöön tarkoitetut ja siihen hankitut. Toisaalta ne ovat jo sen verran kuuluneetkin ettei niillä enää ole niin paljon arvoa.

      Keltaisen olemme ostaneet mieheni kanssa hyvin nuorina Naantalissa vieraillessamme. Muumikaupasta muistoksi. Sillä on paljon tunnearvoa :)

      Poista
  3. Tietysti kaikki suomalaiset tietää muumien arvon , oishan se mun pitäny tietää :) , syy miksi kyseenalaistin oli se kun pari viikkoa sitten (ruotsalainen) työkaveri mainitsi ohimenneessään mulle että myin muutaman muumimukin 50 eurolla , kysyin onko sulla kuvia niistä, heti kun näin kuvat mukeista sanoin että oisit saanut näistä noin 500 euroa . Hän ei uskalla kertoa vaimolle millasen mokan he tekivät :) Kaikki , varsinki ruotsalaiset ei tiedä muumimukien arvoa :-0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua harmittaa että aloin kerätä joulumukeja vasta 2007. Jos olisin aloittanut paria vuotta aiemmin, olisin saanut hankittua mukin, joka tänä päivänä on sen verran arvokas, etten sitä enää raaski ostaa. Minulla on myös Millenium-muki, niitä oli alun perin kaksi mutta mieheni hajotti toisen. Pelkään, milloin menee tämä toinenkin, sillä arkikäytössä sekin on.

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)