perjantai 17. heinäkuuta 2020

Lyhytlomia rannikon tuntumassa osa 2: Loviisa






Pari viikkoa sitten haikailimme Fiskarsiin, mutta sade-ennusteen vuoksi päädyimme Loviisaan. Sinne kun oli luvassa pilvistä mutta sateetonta. Linnoituksen raunioilla kävimme, mutta muutoin nähtävyydet olivat sunnuntain vuoksi kiinni.







Kaupungissa sattui kuitekin olemaan avointen puutarhojen päivä ja yhdessä (varmaan kaupungin suosituimmassa) kotipuutarhassa poikkesimme, mutta kovin en kehdannut kuvata yksityispihoja. Harmaana päivänä elämää oli lähinnä satamassa sekä vanhankaupungin Tuhannen tuskan kahvilassa, joka oli aivan täynnä. Kahvilan erikoisuus on vastine vedylle eli sunkki, "suolainen munkki", joka on täytetty kuin Lappeenrannassa Satama-Sannin lihapiirakkavety.
















Retken jännittävin hetki alkoi paluumatkalle lähtiessämme, jolloin huomasimme auton etukumin kumisevan tyhjyyttään mukulakivikadulla. Ei selvinnyt, missä vaiheessa ja mikä oli kumin rikkonut, mutta reikä siinä oli ja kumi oli tyhjentynyt täysin auton ollessa muutaman tunnin parkissa. Oli jo ilta, eikä kaupungista löytynyt yhtäkään avoinna olevaa  autokorjaamoa tai rengasliikettä, mutta purukumilla me paikkasimme sen. Ainakin melkein. Auton varaosapakista löytyi pumppu, jolla voi pumpata ilmaa renkaaseen ja ilman mukana menee tahnaa, joka kovettuu reikään. Varaosakitti oli tosin vanhentunut jo vuonna 2016... 


Tuhannen tuskan sunkki







Cardigan // Odd Molly
Chinos // Scotch Maison
Tote bag in leather // Ted Baker
(all old treasures from my wardrobe)



Ystävällistä väkeä Loviisassa, sillä paikalle pysähtyi pari perhettä auttamaan. Eka yritti soittaa rengasammattilaiselle kaverilleen, joka oli syömässä läheisessä ravintolassa. Jälkimmäinen oli varmaan tämä samainen kaveri. Siinä vaiheessa mieheni oli kuitenkin keksinyt varaosakitin ja auttaja totesi, että homma näyttää olevan hyvin hoidossa. 
 
Neljä vuotta sitten vanhentunut kittausaine toimi ja sen avulla köröttelimme sata kilometriä kotiin. Välillä pysähtelimme ja testasimme paineen, vain ekalla kerralla piti pumpata lisää, sen jälkeen paikkausaine kovettui ja piti paineet. 

Jatkoa tähän tulee huomenna, jolloin matka jatkuu läntiseen Suomeen (ja selviää, miksi meillä oli niin kiire kotiin Loviisasta).
 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja jee oliko tuo se sinun miehen poseeraus matkien sua? <3 Ihana. <3 Kauniin hempeä asu siellä päällä Ei-Leen. <3

    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia <3

      Juu, mieheni vähän innostui esittelemään omia poseerauksiaan ja häneltä se käy kyllä paljon luontevammin kuin minulta =D

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)