maanantai 16. syyskuuta 2019

1600-luvun idylli Slussenilla






Viimeinen etappimme oli Tukholma, jonne saavuimme bussilla Roslagenista illalla. Yövyimme Tukholmassa kaksi yötä Södermalmilla  hotellissa talossa, joka on rakennettu vuonna 1647. Siitä juontaa juurensa hotellin nimi: Anno 1647.

Hotelli sijaitsee aivan Slussenin vieressä, metroasema on viereisellä kadulla. Vaikka Slussen on nyt myllätty aivan perin pohjin, remonttimelu ei kuitenkaan kuulunut huoneeseemme mitenkään. Vanhakaupunki on aivan vieressä, sillan toisella puolen. Syy siihen, miksi kuitenkin yövyimme Södermalmin puolella, oli tyttären junayhteydessä. Junat Keski-Eurooppaan lähtevät tällä hetkellä Södra Stationilta, joka sijaitsee Södermalmilla. Etsin hotellia pitkään, sillä matkan asemalle piti olla lyhyt, olisi paluujunan lähtö sitten myöhään illalla tai hyvin varhain aamulla. Anno 1647 vaikutti kaikin puolin ideaalilta: lyhyt matka asemalle ja vanha, vanha rakennus. Sitä oikeaa Tukholman vanhankaupungin tunnelmaa, sellaista mitä ei Suomesta valitettavasti löydy :(







Nämä kuvat kertovat lyhyesti ensimmäisestä illastamme. Me vain kävelimme ja kävelimme helteisen päivän jälkeisessä lämpimässä kesäillassa. Etsimme ravintolaa, jossa olisi viihtyisä terassi ja minulle hyvää ruotsalaista ruokaa, lapselleni puolestaan aasialaistyyppistä kalaa ja kasviksia. Ravintolan löytäminen ei ollut helppoa, sillä uskomattoman monella terassilla pauhasi musiikki niin kovaa, että korvamme menivät lukkoon eikä juttelemisesta tullut mitään. Viimein pääkadun Götgatanin varrelta löytyi viihtyisä patio, jonka tarjonnan kelpuutimme molemmat.











Slussenin sillan yli vanhaankaupunkiin suuntautuneen kävelylenkin jälkeen palasimme hotellille mukanamme kassillinen ICAsta haettuja Ruotsin herkkuja. Harmittelimme, että huoneemme oli takapihalle päin ja näkymä pelkkää remonttia eikä viihtyisälle kadulle. Hyvä puoli oli se, että pihanpuoli oli niin hiljainen, että saatoimme nukkua ikkuna auki koko yön eivätkä kaupungin äänet ja Slussenin remontti häirinneet meitä mitenkään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)