keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Remakoitu kukkafrillahame

 
 
 
 

 




 

Paloista tehdyt farkkuhameet ovat nyt muotia. Vielä muodikkaampia ovat frilloilla somistetut hameet, myös denimkankaiset. Minä olen teettänyt näitä Remakessa jo vuosia. Kaikki lähti siitä, kun ostin koulunsa aloittavalle tyttärelleni 11 vuotta sitten farkkuhameen, jossa oli vakosamettipaloista tehdyt liehukkeet. Hän käytti hametta niin paljon, että liehukkeet kuluivat rikki ja uusittiin Remakessa. Se Pampolinan hame on tallella edelleen muistojen laatikossa.
 

Kahdeksan vuotta sitten näin eräässä keskieurooppalaisessa lastenvaatenettikaupassa Vinginon hameen, jossa farkkuyläosaan on yhdistetty hempeämpiä kankaita. Hame oli lastenmallistoa ja sen viimeinen kappale myytiin pilkkahintaan. Ostin sen pois ja pidin itse. Se on edelleen tärkeä osa kesäistä hamevarastoani.


Mutta se ei ole tämä hame, joka on näkynyt päälläni jo täällä. Nuo Pampolinan ja Vinginon hameet ovat olleet esikuvana, kun olen suunnitellut ja teettänyt itselleni useita vastaavia hameita helsinkiläisessä kierrätykseen erikoistuneessa ompelimossa Remakessa. Yhteistyömme alkoi yhdeksän vuotta sitten farkkujen paikkaamisesta ja jatkui pian näillä hameprojekteilla. Usein Pian mallaillessa kangaspaloja päälleni kuulen Mirjamin naurahtavan, kuinka on taas niin "minuntyyppiseni" vaate. Minulle tehdyt vaatteet poikkeavat kuulemma niin heidän muusta linjastaan.

Mutta palaanpa tähän hameeseen. Farkut löysin aikoinaan kirpparilta. Vyötärö oli sopivan pituinen mutta niin kihnumatala, etteivät nämä farkut pysyneet varmaan kenenkään päällä.  Kai ne siksi olivat päätyneet kirppikselle.

Pellavakangas on aikaisemmin ollut jonkun tytön tai hyvin pienikokoisen naisen hame. Samasta paikasta löysin senkin. Nämä kaksi purkamalla ja yhdistämällä valmistui tämä pirtsakka farkkuhame ennen muuttoamme Pekingiin.

Korallinpunainen paita on ilmestynyt kaappiini vuosia sitten ja esiintynyt monissa blogikuvissani, samoin pellavasekoitteinen, hihoiltaan vajaamittainen neuletakki, joka on vielä vanhempi ja kesäisin ylläni lähes päivittäin. Onhan se niin mukavan ohut ja vilpoinen kuumana päivänä, mutta silti lämmittää illantullenkin.
 

T-shirt: Naf Naf
Cardigan: Noa Noa
Jeans skirt: Remake

Silver belt: COS

Tote bag: handmade in China, bought in Art Zone 798, Beijing

(All old treasures from my wardrobe)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat kuvat, vaatteet ja fiilis, täydellinen kesäasu. Ihanaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sinulle myös ihanaa juhannusta. Jännittävät päivät edessä mutta yritä ottaa rennosti <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)