lauantai 23. kesäkuuta 2018

Kommuuniruokailu juhannuspöydässä

 
 
 
 
 
 
 
 
Onneksi tänään sade taukosi eikä tuulekaan enää niin kovasti kuin eilen. Isäni tuli syömään ja yhtäkkiä meitä olikin isompi porukka ruokapöydän ääressä. Eilen kuopus oli jo ikävöinyt kouluun, kun ei ole mitään tekemistä. Aamulla jo meille tuli hänen luokkakaverinsa leikkimään ja leikki jatkui ja jatkui.
 
Päivällisaikaan soittelimme kaverin isälle, että jääkö lapsi meille syömään. Isän puolesta se sopi, vaikka hänkin oli jo ehtinyt heittää perunat kattilaan. Lihaa oli riittävästi useammallekin syöjälle, eikä tytär sitä edes huoli. Harjoittelijavegaanillemme on tarjolla aina jotain muuta, tällä kertaa grillasimme hänelle quornia eli papuproteiinipihvejä. Hetken neuvottelun päästä soitimme kaverin isälle uudestaan ja kutsuimme tämän myös meidän ruokapöytämme ääreen. Tämä nappasi oman perunakattilansa mukaan, ja niin meitä olikin ex tempore yhdeksän terassipöytämme ääressä.


Ihanaa, että grillikausi on päässyt taas käyntiin ja kesän ensimmäistä kertaa grillasimme lempikasviksiani. Taitaa olla Jamie Oliverin resepti, jossa grillataan kaikenlaisia kasviksia, sekoitetaan ja maustetaan suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja viinietikalla. Aito italialainen ei kuulemma käytä viinietikkaa, mutta muutoin tämä olisi kuin nonnan tekemää.




 


 
 

Kukkaistyttöteemalla halusin jatkaa taas juhannuksen viettoa, mutta sen verran viileni illaksi, että kukkapaidan seuraksi oli puettava farkut ja lämmin neuletakki. Tähän neuletakkiin olen kääriytynyt jo parin vuoden ajan. Löydettyäni sen Lappeenrannasta alennusmyynnistä pohdin kovasti, onko minulla sille oikeasti käyttöä,  mutta takki onkin nykyään melkein vakiovarusteeni viileinä kesäpäivinä ja -iltoina, jopa pitkään syksylläkin. Se kulkee myös koulussa mukanani extralämmikkenä, johon  kääriydyn, kun luokassa on viileää. Se on kuvattu aikoinaan täällä ja täällä.
 
Sevenin farkut ostin Maranellon alesta 15 vuotta sitten Kakkosta odottaessani ja äitini murjotti minulle koko bussimatkan kotiin kauhistuttuaan farkkujen hinnasta. Onneksi farkut menivät minulle pitkään tuossa raskaudessani ja ovat olleet kovassa käytössä jo vuosia. Niin kovassa, että ne ovat jo kerran kuluneet haaroista puhki, mutta paikkautin ne Remakessa huomaamattomilla paikoilla. Ne jopa päätyivät Remaken nettisivuille mainokseksi.



 
 


 

 

 

 
Floral blouse: Andiata
Cardigan: Odd Molly
Jeans: Seven

2 kommenttia:

  1. Mahtavia ruokia, ai ai heti iski täällä nälkä, vaikka just söin . Kiva asu myöskin. Ihanaa sunnuntain jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grilliruokaa ei voita mikään! Kiitos ja mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)