tiistai 26. kesäkuuta 2018

Kiinalaisessa keittiössä

Näitäkin ruokia kokkailimme yhdessä Linnin kanssa ayin reseptillä, kun olimme vangittuina kotiin kuopuksen sairastaessa. 


 
Viipaloitua tofun kuorta ja kiinalaista ruohosipulia (jiucai cao doufusi)




250 g tofunkuorta eli doufu si 豆腐
(tätä pitäisi löytyä Hakaniemen kiinalaiskaupasta nimeltä Jia He Asian Food)
 
250 g kiinansipulia eli jiucai 韭菜 (”kiinalaista ruohosipulia”, chinese chives, löytyy ainakin Jia He Asian Foodista)

3 cm kiinalaista sipulia eli dacong (en ole löytänyt Suomesta, tarvittaessa voi korvata kevätsipulilla)

n. 0,5 dl öljyä

1 rkl kum chun soijakastiketta (tai muuta vaaleaa soijakastiketta)

0,5 rkl tummaa soijakastiketta

1 tl kanaliemijauhetta

 
Suikaloi tofunkuori ohuiksi suikaleiksi ja pätki n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa ruohosipuli viideksi pätkäksi.

Kuumenna öljy pannulla, lisää kiinansipuli ja sekoittele. 10 sekunnin päästä lisää ruohosipulit sekaan. Sekoita käännellen muutaman kerran, lisää sitten tofunkuoret. Sekoittele pari minuuttia.
Lisää soijakastikkeet. Jos tofunkuori on suolatonta, voit lisätä 1/4 tl suolaa. Lopuksi lisää kanaliemijauhe.
 
  
 
 
 
 
Ja tätä teimme myös:
 
Kungpo kana eli Kung bao jiding
 
 
300 g kananrintaa
1 kurkku
20 cm kiinalaista sipulia eli dacong (tai korvaa kevätsipulilla)
kourallinen tulisia suolapähkinöitä
2 rkl chili garlic saucea (Lee Kum Kee)
1 tl tummaa soijakastiketta
1 tl kanaliemijauhetta
1 tl sokeria
1 tl kiinalaista viinietikkaa
jauhoja ja vettä suurustamiseen

 
Kanan marinointiin:
ripaus suolaa
1 tl kiinalaista ruokaviiniä eli liaojiu (cooking wine)
1 tl tärkkelysjauhoa
Paloittele kurkku ja kiinalainen sipuli suupalan kokoisiksi eli noin sentin paloiksi ja pane sivuun odottamaan. 
Pilko kana kapeiksi suupaloiksi ja pane kippoon, lisää hiukan suolaa, kiinalaista viiniä ja tärkkelysjauhoa.
Kaada öljy  paistinpannulle, lisää  kanapalat ja  paista ne paistinlastalla käännellen. Siirrä sitten kananpalat toiseen astiaan. 
Lisää kaksi ruokalusikallista chili garlic saucea pannulle, lisää myös pilkotut kurkkupalat ja kiinalainen sipuli. Lisää n. 1,5 dl vettä. Sekoittele. Lisää kanapalat ja paista käännellen. Katso ettei ruoka kuiva liikaa. Lisää kastikkeet ja mausteet.
Lopuksi lisää sekaan kourallinen tulisia pähkinöitä (chilin kanssa) tai suolapähkinöitä chilin kanssa.
Suurusta.
 
 
 
 






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)