maanantai 1. maaliskuuta 2021

Helmikuun helmet

 







Tammikuun kirjapostauksessani kerroin jo hiihtolomakirjastani, joka on Sandhamin murhien luojan Viveca Stenin uusin Åre-aiheinen dekkari Offermakaren. Samoin kerroin Håkan Nesserin uutuudesta Den sorgsne busschauffören från Alster. Jälkimmäisen saa nopeasti lainaan pääkaupunkiseudun kirjastoista, ensimmäisen pidempään odottamiseen saa varautua. Suomennokset näihin molempiin ovat oletettavissa tulossa tämän vuoden puolella.  

Työmatkoilla julkisissa olen kuunnellut toisen ruotsalaisen dekkaristin Marie Bengtsin 50-luvulle sijoitettuja murhatarinoita. Olen aiemmin lukenut kirjat ruotsiksi ja nyt oli hauska kuunnella niiden suomennokset. Suosittelen pehmodekkarien ystäville kuten myös historiallisista aiheista sekä muodista kiinnostuneille. Suomen kielellä ilmestyy niin vähän pehmodekkareita, etenkin vielä Ruotsista, kuten aiemminkin olen valitellut. Olen tehnyt ensimmäisestä osasta Murha maalaisidyllissä eli En sax i hjärtat postauksen, joka on luettavissa täällä. Toinen osa, Murha muotimaailmassa eli Döden klär i domino, on esitelty täällä

Löysin myös Storytelistä uuden brittidekkarisarjan, jonka ovat kirjoittaneet Matthew Costello ja Neil Richards. Romaanit ovat aika lyhyitä, kolmen neljän tunnin mittaisia äänikirjoina. Mitään ihmeellisiä ne eivät ole, mutta pehmodekkareita on äänikirjoina suomeksi sen verran vähän, joten nuo menevät paremman puutteessa. 

Löysin myös ruotsalaisen kirjailijan Erik Erikssonin ja kumppaneiden lyhytdekkareita Storytelistä. Kirjailijan tapasin pari vuotta sitten vieraillessani Roslagenin saaristossa ja siksi kiinnostuin hänen dekkareistaan. Seuraavalla tapaamiskerralla tunnen siis hänen tuotantoaan edes vähän :) Hän ei itse tosin dekkareita kovin arvostanut, mutta totesi niiden myyvän. Tämän jälkeen sarja on saanut jatkoa useamman osan verran. Mafiajutut eivät ihan ole minun juttuni, mutta on kiva kuunnella paikoista, joissa on käynyt.  
  
Storytel-asiakkuuteni vaihdoin vuoden lopussa 20 tuntiin kuussa ja jo paria viikkoa ennen maksukauden päättymistä saan aina ilmoituksen, että luku- ja kuunteluaikani on käytetty loppuun. Siitä huolimatta olen kuunnellut vielä pitkään eikä kuunteluaikani ole kertaakaan loppunut kesken. Omituista on, ettei Storytelissä pysty missään seuraamaan kuuntelun tai lukemisen määrää esimerkiksi tunteina, kuten Bookbeatissa. Siellä on erillinen linkki historiaan, jossa pystyn näkemään tunneissa, kuinka paljon aikaa on käytetty kyseisen maksujakson aikana. Yleensä minulla on Bookbeatissa aikaa vaikka kuinka paljon jäljellä, mikä saa minut epäilemään Storytelin ilmoitusten todenperäisyyttä. Näiden syiden vuoksi poukkoilen kahden maksullisen äänikirjapalvelun välillä ja kuuntelen sieltä, missä aikaa on paremmin jäljellä.  












Helmikuun helmet: 

ruotsiksi: 

Viveca Sten: Offermakaren 

Håkan Nesser: Den sorgsne busschauffören från Alster 

(molemmat löytyvät paperikirjana Helmetistä ja kirjakaupoista, äänikirjana Bookbeatista ja Storytelistä)

Erik Eriksson, Margaretha Levin Blekastad, Magnus Östnäs, Sofi Piel, Richard Grandin: Dödlig idyll
(äänikirjana Storytel)



suomeksi: 

Marie Bengst:
 
1. Murha maalaisidyllissä
2. Murha muotimaailmassa
(Paperikirjana Helmet, äänikirjana Storytel ja Bookbeat)

Matthew Costello ja Neil Richards:
 
1. Murha Thamesin varrella 
2. Kartanon salaisuus
(äänikirjana Storytel)  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)