lauantai 8. elokuuta 2020

Kesänaisen kellohame

 







"Tahdon kesänaisen, kellohameen, 
jalanjäljet saveen"

Tämä katkelma soi yhä korvissani, vaikka siitä on jo 22 vuotta, kun kuulin tämän. Mahdanko edes muistaa sanat oikein. Katkelman pitäisi olla Larin-Kyöstin balladista, joita lahtelainen duo esitti häissämme. Sitä hyräilen aina, kun puen ylleni kesänaisen kellohameen. Eihän tämä nyt ihan kello ole, mutta liehuva kuitenkin.






Minä olen kyllä ikuisesti kesänainen. Rakastan niin kesäisen keveitä, hulmuilevia helmoja, lämpimän tuulen kosketusta iholla ja ohuiden vaatteiden keveyttä. 

Tämä Old Navyn hame oli viimekesäisiä löytöjäni second handina. Emmystä muuten sekin. Kuten neuletakki, jonka esittelin jo jokin aika sitten täällä.  






Kengät ovat Mominon, aidon italialaisen "vanhanajan" kenkätehtaan valmistamat, ovat siis pitkälti käsityönä tehdyt. Itse asiassa ne ovat lastenmallistoa, kuten aika monet kenkäni. Kokoni on 40 eli aika suuria lastenkenkiä on mahdollista löytää, kun oikein tekee työtä ja etsii. Olen hyvin tarkka siitä, että kenkien pitää olla laadukkaat ja täyttä nahkaa - myös sisältä. Tässä suhteessa olin aikoinaan tarkka myös lasteni kengistä ja monet aikoinaan tyttärelleni hankkimista päätyivät omaan käyttööni. Nämä balleriinat puristivat hieman päkiästä, joten venytin niitä suutarilla.     





Koska meillä oli vastikään hääpäivä, on hääjuttuja taas tiedossa lähipäivinä... 

 



Muut lempihameeni löydät näistä jutuista: skottitytön ruutuhamekukkaistyttö Saimaalla ja kaksi Mikki-hametta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)