maanantai 10. elokuuta 2020

Mökkitunnelmissa ja loman loppu

Onko mitään niin upeaa vedessä kuin värit auringon laskiessa?

Tätä punaisen hehkua järvenpinnalla ei tavoita kuin veden äärellä. Ja sitä syvää hiljaisuutta, kun järvi on tyyni. Entä auringon kultainen kimaltelu lainella tai vastarannan metsien kirkkaanvihreys laskevan auringon säteiden osuessa siihen. 

Näistä maisemista siis hyvästit taas vuodeksi. Säätiedotus lyhensi lomaamme päivällä ja niin pakkasimme kauniina päivänä, 25 asteen helteessä, suuren haikeuden vallassa. Ei siis enää viimeistä mökkisaunaa tai ruokailua auringonlaskussa järvenrannassa. Aina voin tänne kuitenkin palata - seuraavana kesänä! 


 


 


 

 Tämä kesä oli erilainen kuin aikaisemmat kesämme, jolloin mökkeily on jäänyt muutamaan päivään, parhaassa tapauksessa kahteen viikkoon. Tämä kesä meni lähinnä mökkeillen ja kotoillen. Tänä kesänä - kiitos miehen etätyömahdollisuuden - vietimme enemmän aikaa mökillä kuin sitten lapsuuskesieni, jolloin opettajavanhemmat raahasivat meidät lapset väkisin mökille koko kesäksi. Ensimmäistä kertaa saatoin kuulla omien lasten parkuvan ”ei enää mökille!” Mies totesi että lomakin tuntui pidemmältä tänä vuonna, sillä mökillä työpäivän jälkeen alkoi aina loma.

Neljä viikkoa vietimme kaiken kaikkiaan mökillä ja käsittämättömän vähän saimme siellä mitään aikaiseksi. Sen sijaan näimme luonnon ja taivaan ihmeitä ennemmän kuin koskaan ennen. Näimme peuran uivan järven halki ja nousevan maihin vastarannalle. Yksinäinen joutsen lipui pimeässä yössä mökkimme ohi. Kurkiperhe tallusteli tiellä ja katosi kaurapeltoon. Saturnus, Jupiter, Elisan masto ja kansainvälinen siivousasema (ISS) loivat kirkkaat tähtivalonsa yötaivaaseen ja järveen. Puhumattakaan normaalikesien sorsista, koskeloista, kuikista ja vesisiippojen syöksylennoista illan hämärässä aivan vedenpinnan yläpuolella.2 kommenttia:

 1. Se nyt hyvää ollut etätöissä, että niitä tosiaan on voinut harjoittaa mökilläkin ja siellä taatusti sielu lepää ihan eri tavalla. Jälkikäteen mekin mietimme, kun miehen kesälomaan sattui juuri huonot säät, että miksi ei tajuttu etäillä mökillä. No näin meni ja hienoa, että te oivalsitte. <3

  Toki mustikkaan voi mennä mekossa ja siitä mekot ovatkin kivoja, kun käyvät vähän niin kuin kaikkiin tilanteisiin. Ihana mekkonen onkin ja nuo lappuhaalarit. Näin on, eivät mene koskaan muodista, sama kuin farkkutakit ja käy niin monen kanssa.

  kiitos vielä mielettömän paljon kauniista sanoista blogini puolelle, sydän täällä kehrää. <3

  Ihanaa loppuviikkoa Ei-Leen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että sanani lämmittivät. Hyvän mielen tuottaminen toiselle tuo sen itsellekin :) Ehkä etätyöskentely on tullut jäädäkseen ja ensi kesänä pääsette käyttämään sen mahdollisuuden mökillä. Toivottavasti saamme sään puolesta samanlaisen kesän ensi vuonnakin.

   Ihanaa alkavaa syksyä sinulle, Tiia <3

   Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)