sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Syksyn väri on violetti



En ole tehnyt asupostauksia pitkään, pitkään aikaan. Syksyn kylmyys ja märkyys eivät vain houkuttele kuvaamaan, eikä minulla ole siihen ollut paljon aikaakaan. Nyt kuitenkin teki mieleni tehdä arkivaatepostaus.

Violetti on yksi lempiväreistäni, silti osaan käyttää sitä vain syksyisin. Lokakuussa kaivan violetit vaatteet esiin, joulun lähestyessä pakkaan ne jo pois. Sen käyttöaika on siis parisen kuukautta, toisin kuin lempivärieni vaaleanpunaisen ja -sinisen, joita käytän lähes ympäri vuoden. Sääli.

Siksi en ole kauhean moniin violetteihin vaatteisiin panostanut, vaikka toisaalta - eihän niitä helposti kaupoista löydykään. Violetti on muotiväri joka tulee ja menee, muutaman vuoden sykleissä.





Oranssista tykkään, vaikkei se minulle värinä sovikaan. Tätä puseroa en voisi siksi ikinä käyttää yksistään. Violetin neuleen alla se menee, eihän se ole niin oranssi, eihän?

Vuosia sitten tutustuin asiakkaana erääseen lastenvaatemyyjään, jolla oli oma liike Turun seudulla ja lisäksi nettikauppa. Pari kertaa tapasimmekin hänen käydessään Helsingissä, mutta monenmonituiset kerran soittelimme ja viestailimme. Häneltä ostin tämän tämän ranskalaisen neuleen tyttärelleni. Tykästyin noihin lasihelmiin taskuissa, ja koska se ei kelvannut tyttärelleni, pidin sen itse. Vaikka se on lastenvaatemallistoa, menee se minullekin. 

Peter Kaiserin maailman parhaat nilkkurit ovat täydellinen piste i:n päälle tähän violettiin väriskaalaan. Nämä vaatteet ovat olleet syksyllä usein päälläni töissä, tosin vähän matalampikorkoisten nilkkurien parina. Ala-asteella kun tuollaiset korkonilkkurit eivät valitettavasti ole kaikkein käytännöllisimmät kengät - eivät, vaikka nämä ovatkin mielettömän hyvät kävellä. Vuosi sitten kiersin Töölönlahtea nämä jalassa, kun sattui kaunis päivä ja teki mieli kävellä... Siitä tuli 7 kilometrin kävelylenkki korkokengissä...

Fornarinan farkkuja minulla on useammat, siksi minulla on melkein aina sellaiset jalassani. Ne kun vain ovat minulle niin hyvin istuvat. En tiedä, mitä teen, kun jonain päivänä olen kuluttanut ne kaikki puhki.




Cardigan // Lili Gaufrette
Shirt // Resumé
Jeans // Fornarina
Ankle boots // Peter Kaiser
All these pieces are old treasures from my wardrobe

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)