lauantai 22. syyskuuta 2018

Syysmuotia metsästämässä

 

 
 

Otsikko on oikeastaan tahallaan raflaava enkä tässä(kään) postauksessa esittele vaatekauppojen uutuustuotteita. Tein tyttären kanssa elokuussa sopimuksen, ettemme tämän vuoden loppupuoliskolla ostaisi yhtäkään vaatetta uutena. Jos kaipaamme jotain uutta vaatekaappeihimme, hankimme sen käytettynä. Lähdin mukaan sopimukseen sillä mielellä, että päätöksen rikkominen on sallittua: että mikäli joku todellinen löytö astuisi minua vastaan, antaisin itselleni luvan sortua ja pyörtää päätökseni. Tällainen löytö olisi esimerkiksi värikäs neuletakki, pusero tai hame. Minä kun rakastan kanervanväriä ja sellaisia murrettuja vaaleanpunaisen ja violetin sävyjä, muttei mieleisiäni ole vielä eksynyt vaatekomerooni. Rakastan myös kukkakuosia, eikä niitäkään ole kaapissani vielä ylenpalttisesti.

Seuraamieni muotiblogien perusteella olin siinä käsityksessä, että tämän syksyn muoti tarjoaisi minulle liiankin paljon houkutuksia ja rikkoisin sopimukseni alta aikayksikön. Vaan ei. Huomaan, että sopimus on tehnyt minusta erittäin vaateliaan. Jotta menisin rikkomaan sopimuksen, pitää vastaani tulla jokin oikeasti huippuyksilö, juuri se oikea värisävy vaatteessa, jossa on yksityiskohtia ja jokin "juju". Näin ei ole käynyt. Kaikissa näkemissäni vaatteissa on jotain pielessä: joko materiaali on keinokuitua, väri väärä tai vaatteen malli liian simppeli.  

Korkean vaatimustasoni lisäksi olen myös ryhtynyt välttelemään uustuotteiden nettikauppoja. Parempi etten edes selaa niiden valikoimia. Sen sijaan tarkastan säännöllisesti käytettyjä vaatteita myyvien Emmyn ja Rekin uutuusvalikoimat. Olen syksyn mittaan kerännyt niihin "ostoskoria" (nappaamalla kuvakaappauksen talteen mieleisistäni tuotteista), jonka jossain vaiheessa lähetän tilaukseen, kunhan "koriini" on kertynyt riittävästi tuotteita.


 


Osa tuotteista saattaa päätyä taas Pian hoiviin jatkojalostettavaksi. Haussani ovat esimerkiksi farkut, joista saisin teetettyä sellaiset makeat tähtipaikkafarkut, jotka muutama postaus sitten esittelin täällä. Viime keskiviikkona tilaukseni meinasi jo lähteä Emmyyn, kun kaikki farkut olivat siellä alessa, mutta valitettavasti heidän tilausjärjestelmänsä oli kaatunut eikä heidän varastonsa näyttänyt kuin viimeisimmät uutuustuotteet.

Tällä hetkellä Emmyssä ovat -20 % alessa neuleet (koodi NEULEET09) sekä pari tunnettua amerikkalaismerkkiä (AMERICANS09). Kesällä Emmystä löytämäni ihana merinovillainen Anna Suin neuletakki kuumottaa kaapissani odotellen vielä ilmojen viilenemistä, mutta farkkutilaukseni taidan postittaa tänään, sillä sopivat tähtifarkut voisivat valmistua löytämistäni Hilfigereistä tai Ralph Laureneista.

Uuden syysmuodin sijasta nautiskelen siis edelleen kaappini vanhoista antimista, kuten tästä asusta, jossa olin eilen illalla oopperassa. Kukkaleninki on viimesyksyinen hankintani, samoin Relovesta löytämäni upea villainen neulehuivi, jonka olen jo esitellyt täällä.  Huivi ajoi takin asemaa, olihan vielä niin ihanan lämmin ilta.

Italialaiset Loriblu-korkkarit ovat muutaman vuoden takainen hankinta Pekingistä. Nämä olivat siitä harvinainen löytö, että kerrankin oli kaupassa kengät, jotka olivat riittävän suuret isoon jalkaani. Tosin kengänkokoni vaihtelee suuresti päivästä toiseen, joten välillä nämä on minulle liian tiukat, toisinaan taas liian suuret. Kuten eilen, jolloin jouduin todella keskittymään askeliini, jotteivat korkkarit lonksuisi jaloissani. Pari kertaa meinasi kenkä livetä jalastani kuin Tuhkimolta :)




 
 
Oletko sinä tehnyt päätöksiä, joiden pitäminen on ollut vaikeaa? Kuinka siinä kävi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)