lauantai 19. toukokuuta 2018

Vanha paita - uusi löytö 
 
 
 
 


 
 
Näiden viilenevään säähän sopivien kuvien kera palaan vielä eilisen postaukseni pohdintoihin.
 
 
Olen kuullut monen naisen sanovan, että vaikka samat vaatteet palaavat muotiin, eivät he enää haluaisi pukea vanhoja vaatteitaan ylleen. Niiden aika on ohi. Mutta mielestäni siihen vaikuttaa vaatteen imago. En minäkään enää pukisi päälleni niitä lumppuja, joita käytin aikuistumisen kynnyksellä: ne olivat enimmäkseen huonolaatuisia tai tylsiä vaatteita, halpisketjuista tai säästeliään äidin kanssa yhteistuumin ostettuja.
 
 
Sen sijaan myöhemmin hankkimani nuorekkaammat ja "maksoi-mitä-maksoi-mutta-saatava-on" -vaatteet ovat säilyttäneet hohtonsa. Vaikka osa niistä menisi välillä pois muodista ja unohtaisin ne pussin pohjalle tai kaapin perälle, jossain vaiheessa "löydän" ne uudestaan ja vuosien tauon jälkeen ne tuntuvat kuin uusilta!
 
 
Esimerkkinä on tämäkin Armanin valkoinen trikoinen kauluspaita, jonka kaula-aukkoa kiertävät kimaltelevat strassit. Ostin sen vuosia sitten Stockalta ja kuten eilen kerroin, muutaman vuoden käytön jälkeen unohdin sen vahingossa tai tarkoituksella Suomeen muuttaessani Pekingiin. Kolmen vuoden tauon jälkeen löysin sen uudestaan tänä talvena, olin riemuissani jälleennäkemisestä, aivan kuin olisin saanut uuden paidan. Se on juuri sopivan mittainen hameen pariksi ja niin se päätyi kovaan käyttöön tänä talvena, kun hameet olivat jokapäiväinen työasuni. Mutta kuten näkyy, menee se pitsisen aluspaidan kanssa myös lempifarkkujen pariksi!
 
 
Woollen cardigan: Sand
My favourite jeans: Fornarina
Shirt: Armani
Undershirt: Rosemunde
Boots: Paco Girl
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Ihana paita ja hei luin aiemman postauksesi missä kritisoit sitä, että heitetään vaatteita pois, joita ei ole käyttänyt tiettyyn aikaan. Samaa mieltä kanssasi, täällä aina jojotellaan painon kanssa ja kappas kun ollaan hoikempia, on ihana mennä vanhojen lempivaatteiden äärelle ja taas päinvastoin. Kierrätykseen laitan vain sellaiset, joista tiedän, etten ikinä käytä ja sellaiset vaatteet on harvassa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Näin on, minustakin on aivan mielettömän ihanaa silloin, kun mahdun johonkin vanhaan pienempään. Ja kun taas kaikki kiristää, ei tee yhtään mieli ostaa mitään uutta isompaa. Silloinkin on kiva, kun kaapista löytyy jotain vanhaa nättiä päällepantavaa. Tästä syystä kaapissani on enemmän sitä pienempää vaatetta :)

   Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin <3

   Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)