sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Joulukuun kuunnellut




Huh, olemme jo melkein kuukauden puolivälissä ennen kuin saan tämän postauksen aikaiseksi. Kuten huomaatte, tämä postaus on lyhyt. Huolimatta siitä, että pukki toi kirjoja, lainasin kirjastosta useita dekkareita, minulla oli paljon entisiäkin lukematta ja että koko loman ajan luin ja luin (silloin kun en pelannut lautapelejä), en joulukuussa lukenut tai kuunnellut loppuun kuin kaksi kirjaa. Se johtuu siitä, että luin joululomalla samanaikaisesti neljää eri kirjaa. Ennen loppiaista sain ne kaikki päätökseen, mutta ne tulevat sitten tammikuun luettuihin :) 

Joulukuun saldoni on kaksi työmatkalla Storytelistä kuunneltua kirjaa. Joulukuun alusta muutin rajoittamattoman Storytel-tilini kevyempään Light-tiliin, jossa hintaan 9,99 € kuussa saa kuunnella ja lukea 30 tuntia kuussa. Päädyin tähän, koska minulla on myös vastaava Bookbeat-tili, jonka olin hankkinut kesäkuussa aikomuksenani pitää sen vain kesän ajan. Syksyn tullen en raaskinut mitenkään luopua Bookbeatista, sillä sen kautta pystyn kuuntelemaan saksankielisiä kirjoja. En kuitenkaan halunnut täysin luopua Storytelistäkään, koska useissa kirjasarjoissa sen valikoima on parempi kuin Bookbeatin ja lisäksi Storytel on jotenkin Bookbeatia käyttäjäystävällisempi: sen layout on selkeämpi ja sitä on paljon helpompi käyttää. Tiedän esimerkiksi tarkkaan, mitkä kirjat on ladattu puhelimeeni ja milloin kuuntelen nettiyhteyden varassa. Bookbeatissa on aivan mysteeri, mitkä kirjat vievät tilaa puhelimeni muistista ja milloin kuuntelen puhelimen nettiyhteyden varassa. 

Toisaalta Bookbeatin etu on se, että pystyn helposti tarkistamaan, paljonko minulla on kuunteluaikaa jäljellä ja kuinka monta tuntia olen tämän maksujakson aikana kuunnellut mitäkin kirjaa. Storytelistä sain joulukuun lopussa yllättäen viestin, että olen käyttänyt kuukauden käyttöaikani loppuun ja seuraava maksujaksoni alkaa 3.1.2021, jolloin voin taas jatkaa kuuntelua ja lukemista. Onneksi olin ladannut kirjan puhelimeeni ja pystyin keskeytyksettä jatkamaan kirjaani. Ja olihan minulla takaporttina Bookbeat, jossa aikaa oli vielä paljon jäljellä ja josta olisin löytänyt saman kirjan...




Mutta nyt siis kuukauden luettuihin: 

Toinen oli vanha kunnon Agatha Christien Salaperäiset rukiinjyvät, jonka olen lukenut ja nähnyt teeveestä varmaan kymmeniä kertoja. Agatha ei petä koskaan.   

Joulukuuhun kaipasin selvästi tuttua ja turvallista, kunnon klassisia tarinoita, vaikka sitten uudella höystettynä. Toinen kirjani sijoittui Sherlock Holmesin maailmaan, johtuen ehkä osittain siitä, että kuopukseni on koko syksyn touhottanut Baskervillen koiraa. Hän valitsi kirjan kouluesitelmänsä aiheeksi, mutta luki siitä ensin vain lyhennetyn nuorisoversion, josta hän ei kauheasti innostunut. Tämän jälkeen pakotin hänet pitkin hampain lukemaan alkuperäisen version, aluksi luin itse hänelle kappaleita ääneen. Loppujen lopuksi hän innostui niin, että pyysi joulupukilta uusia Sherlock Holmesin tarinoita lahjaksi (jonka pukki toteutti etsimällä yhteisniteen Tori.fi:stä).

Minun Sherlock Holmesissa ei kuitenkaan seikkaillut Sherlock itse (hän oli jo mennyt manalan majoille), vaan hänen tyttärensä! Sekä iäkäs tohtori Watson ja tämän poika nuorempi John Watson. Kirja oli kepeää kuunneltavaa, sherlockmaista nokkelaa päättelyä, jossa lukijakin saa tietää jo alussa, kuka on murhaaja, mutta kuinka tämä saadaan todistettua ja murhaaja paljastamaan itsensä. Mukana on myös romantiikkaa. 

Näitä siis kuuntelin ajaessani töihin. Lisäksi minulla oli kesken ihania talvisia dekkareita, jotka sijoittuvat Ruotsiin ja Saksaan tunnelmalliseen joulunaikaan. Niistä lisää tammikuun luetuissa.   

           



Joulukuun kuunnellut äänikirjat:

1. Leonard Goldberg: Sherlock Holmesin tytär (Storytel)

2. Agatha Christie: Salaperäiset rukiinjyvät (Storytel)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)