sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Ihan ensimmäiset "kukkapyllyfarkut" ja syksyn luetut kirjat


Kuten luonnosta näkyy, on nämä kuvat otettu jo vähän aikaisemmin syksyllä. Taisi olla lokakuuta tai marraskuun alussa tämä aurinkoinen päivä, jolloin luontokin oli vielä ihan vihreänä.  

Tässä on yksi tämän syksyn lemppariasuistani. Harsohihainen viskoosisifonkipaita ja ikivanhat farkkuni niiltä vuosilta, jolloin olin vasta reilu kolmikymppinen. 

Epäilen, etten ole koskaan vielä esitellyt näitä teille. Nämä ovat ne kaikkein ensimmäisimmät "kukkapyllyfarkkuni", kuten tyttäreni tokaluokkalaisena risti ne. Nämä ovat ensimmäinen työtehtävä, jonka kiikutin vasta-aloittaneeseen Remakeen noin 12 vuotta sitten. Lempifarkkuni olivat haaroista puhkikuluneet enkä raaskinut heittää niitä pois. Minulla oli visio ja kun luin lehdestä ompelimosta, joka ajatuksena oli luoda uutta kierrätysmateriaalista, päätin toteuttaa visioni. Tyttäreni kauhistui, aioinko tosiaan käyttää noita koulussa. Oppilaathan alkaisivat kutsua minua "kukkapyllyopeksi". Mikä kauhea kohtalo tokaluokkalaisen mielestä. Siis silloin jo olin nolo äiti. Tänä päivänä lapseni sanovat, että olen ihan cringe. Tai siis "krin-ge" 😂 

   

Myöhemmin olen teettänyt useatkin näyttävät pyllypaikkaukset, mutta ne ovat sitten jo hyvän idean uustuotantoa ja kopioita. Nämä ovat minulle rakkaimmat: sekä mukavimmat farkut jalassa että paikkauksena onnistuneimmat. Toiset kukkapyllyfarkut olen esittelyt täällä ja Feeniks nousee tuhkasta -farkut täällä

Jeans // Les Temps des Cerises / remade by Remake
Chiffon shirt // Odd Molly
Sneakers // Högl

Tässä vielä Feeniks-farkut kuvattuna tänä syksynä Fiskarsissa. Laukusta kerron seuraavassa postauksessani.
Lopuksi vielä syksyn kirjat. En ole enää saanut aikaiseksi koostetta kuukauden luetuista kirjoista, mutta tässä koko syksyn aikana (syyskuusta marraskuuhun) lukemani ja kuuntelemani kirjat. Erityisen ihastunut olen tällä hetkellä Louise Pennyn pehmodekkareihin, jotka kertovat pienestä Three Pines -kaupungista Montrealin lähellä Quebecissä ja Suretén poliisivoimien ylitarkastajasta ja hänen ryhmästään, jotka selvittävät murhia kaksikielisessä yhteisössä. Kirjat ovat todella mukaansa tempaavia. Ensimmäisen osan luin pari vuotta sitten yhden päivän aikana, koska en malttanut laskea sitä käsistäni. Nyt olen kuunnellut niitä työmatkan aikana äänikirjoina, mutta keksinyt kotonakin kaikkea tekemistä käsilleni, jotta saisin tekosyyn jatkaa kuuntelemista. Sarjasta on vuosi sitten otettu uusi suomenkielinen painos ja sen toinen osa oli vastikään Helsingin Sanomien kirjastossa kuunneltavana.

Mahtavia ovat myös Sujata Masseyn 1920-luvun Mumbaihin liittyvät dekkarit (näistä tulossa oma postaus) sekä uusi tuttavuuteni Richard Osmanin Torstain murhakerho, jonka toinen osa on ilmestynyt vastikään.


Suomeksi (äänikirjoina): 

Louise Penny: Three Pines -sarja:
1. Kuolema kiitospäivänä
2. Kylmän kosketus
3. Kuukausista julmin

 sekä:

Sujata Massey: Bombayn prinssi (Perveen Mistry -sarjan 3. osa)
 S.J. Bennett: Windsorin solmu: Hänen majesteettinsa tutkimuksia 1
 Richard Osman: Torstain murhakerho
Costello & Richards: Ratkaiseva ristikko (Cherringhamin mysteerit -sarjan 16. osa)


Saksaksi (Bookbeat-äänikirjoina): 

Gisa Pauly: Küstennebel (Mamma Carlotta -sarjan osa 6)


Ruotsiksi: 

Hansen & Olséni: Strandhotellet (Mord i Falsterbo -sarjan osa 4)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)