tiistai 22. kesäkuuta 2021

Ravintolassa kotona tähtikokkien kanssa




 Pitääkö mennä merta edemmäksi kalaan vai vaiko voiko ravintolasta nauttia kotonakin? Voi. Se on ollut korona-ajan pelastukseni ja siitä johtuen en ole edelleenkään kaivannut ravintoloihin, koska olemme nauttineet ravintolaruoasta useat kerrat kevään aikana kotona. 







Mielessämme oli vielä herkullinen, mutta ökykallis päivällisemme hääpäivänämme Demossa. Äitienpäivän alla tilasimme kyseisestä ravintolasta Tähtikokin ruokakassin, joka on todellakin kohtuuhintainen keino nautiskella kyseisen ravintolan herkuista oman ruokapöydän ääressä. Tosin annokset ovat puolivalmiita, joten ne vaativat aika paljon valmistelua ennen tarjoilua. Mukana tulee ohjeet ja Youtubesta voi katsoa videot, joissa neuvotaan todellakin kädestä pitäen. Ne olisi kannattanut katsoa etukäteen, sillä ruokailumme kesti kolmisen tuntia, kun mukaan laskee annosten valmisteluajan. 






Äitienpäivän aikaan Tähtikokin Premium-kassi sisälsi taivaallisen mansikkaisen alkudrinkin, alkuruoaksi kylmää parsakeittoa sekä rapua liemessä, pääruoaksi paahdettua karitsaa ja linssejä sekä jälkiruoaksi juustoja hillolla sekä kakunmuruja vaniljakastikkeella. Lisukkeeksi saa samaan hintaan myös Demon omaa leipää. Kauniisti koristeluja herkkuja kohtuullisella 69 € per syöjä. Juhannuksesta lähtien Demosta voi tilata myös grillikassin 99 €/4 syöjää.







Toisella kerralla toukokuun viimeisellä viikolla olisivat ravintolat olleet jo auki, mutta kynnys mennä oli yhä liian korkea. Kaipasimme vaivattomampaa ravintolaruokailua, joten käännyimme taas vanhan tutun Kuurnan puoleen. Kun noudimme ruoat, oli ravintolasali aivan täynnä, eikä todellakaan olisi tehnyt mieli istua pöytään.  





Tilasimme tällä kertaa vain kolmen ruokalajin aterian. Sopivia viinejä valitsimme lähi-Alkossamme niin hartaasti, että myyjälläkin nousi vesi kielelle, kun kuvailimme annoksia. Alkupaloiksi oli hunajanaurista. Pääruoaksi tilasimme (harvinaista kyllä) aivan erilaiset annokset. Minä valitsin kasvisruoan, joka osoittautui pettymykseksi. Se oli hieman tunkkaisen makuinen filotaikinaan tehty pinaattipaistos. Mies puolestaan otti päivän kalan paahdetuilla kasviksilla ja kala oli herkkuani siikaa. Jälkiruoaksi oli kakunpala ja kirpeitä kirsikoita eli saksalaisittain Sauerkirschen. Kolmen ruokalajin menu maksaa 37 €/syöjä ja itse täytyy vain siirtää annokset lautaselle, korkeintaan hetken lämmittää uunissa lämmintä ruokaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)