sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Musikaali-ilottelu eli kuinka ylistetään naisellisuutta, erilaisuutta ja laadukkaita kenkiä

 
 
 
 
 
Onpa ollut taas vauhdikas viikonloppu, olen yli-innokkaasti buukannut kalenteriani täyteen. Onneksi kiireet töissä ovat sentään rauhoittuneet ja viime viikon sain ottaa melkoisen rennosti, etenkin kun miehenikin oli reissussa ja olin yksin lasten kanssa. Olipa siis aikaa tehdä niitä lumitöitä, sää kun yllätti meidät tupruttamalla lunta taas perin pohjin.
 
Perjantaina palasi mies kotiin ja sai ryhtyä heti tekemään lumitöitä. Samaan aikaan kun itse palasin töistä ja kuopus iltapäiväkerhostaan, toi saksalainen ystäväni poikansa meille yökylään. Kyllä oli elämää talossa viiden lapsen myötä ja pojilla oli niin hauskaa keskenään. Eipä muistanut ystäväperheen poikakaan ikävöidä kotiinsa, molemmat pojat hiljenivät aivan saman tien sänkyyn päästyään vaikka olivat uhanneet leikkiä koko yön...
 
Lauantaina lunta tuprutti yhä lisää ja tuuli oli aikamoinen, kun lähdin perheemme aikuisseurassa kaupunginteatteriin musikaalia katsomaan.
 
 
 
 
 
Olin mielestäni hyvissä ajoin syksyllä ostamassa lippuja, mutta aika tiukille meni taas. Sain liput parvekkelle, josta näki kyllä tapahtumat lavalla mutta välimatkan vuoksi näkyvyys yksityiskohtiin tuntui rajoitetulta. Tässä esityksessä nimittäin yksityiskohdilla on nimen omaan väliä! Toisaalta voi olla, että ylhäältä erotimme yksityiskohdat - kuten kengät - jopa paremmin kuin permannolta. Eikä musiikki kuulunut liian kovaa.
 
80-luvulla fanitin Cindy Lauperia ainakin hänen kahden hittibiisinsä verran. Taisi minulla olla jopa hänen älppärinsäkin. Kinky Bootsissa olin hieman pettynyt lauluihin, niistä suurin osa oli mielestäni liian tasapaksuja, melodialtaan liian monotonisia. Tanssiesitykset sen sijaan olivat todella näyttäviä ja ilo silmälle. Drag queen Lolaa esittävän Lauri Mikkolan ääni oli huikea, milloin se kuulosti feminiiniseltä, milloin maskuliiniselta. 
 

 
 
 

 
 
Ehkä minusta on tullut jo jossain määrin kyyninen, että arvioin tarinan itsessään amerikkalaiseksi  saippuaoopperaksi ja juoneltaan ohueksi. Tuntuu siltä, että onhan tämä väheksytyn drag queenin, perivanhoillisissa arvoissa rypevän äijän, ennakkoluulojen murtumisen ja ystävyyden voittamisen kertomus jo nähty. Mutta sitten jouduin taas muistuttamaan itseäni, että paljon on vielä maailmalla ja kotimaassammekin ennakkoluulon muureja murtamatta ja että jos tämä hyvänmielenmusikaali voi muuttaa yhdenkin ihmisen ajatusmaailmaa, saa se paljon aikaan! Sitä paitsi, onhan tällä musikaalilla paljon enemmän sanomaa annettavanaan kuin vaikkapa lempparillani Mamma Mialla!
 
Lauri Mikkolan muuntautumiskykyisyyttä on vielä erikseen kehuttava: uskomatonta kuinka hän yhtenä hetkenä oli komea nuorimies, toisena kimalleshortseista huolimatta maskuliinisuutta uhkuva mies nyrkkeilykehässä ja siinä samassa taas upea ja seksikäs nainen meikattuna korkokengissään.
 
Lisää musikaalista voi lukea tästä blogikirjoituksesta.
 
Pakko vielä mainita, että naisellinen minäni nautti suunnattomasti näistä ihanista korkokengistä ja nyökytteli kovasti mukana Lolan laulaessa punaisten saappaiden seksikkyydestä. Juu ei, viininpunaiset saappaat eivät todellakaan ole sama asia!
 
Kuvissa muuten minun seksikkäät saappaani. Ostin nämä Emmystä ennen loppiaisen kenkäalea. Olin seurannut näitä Ballyjä jo jonkin aikaa ja täytyy sanoa, että kyllä hyvälaatuiset saappaat ovat jotain. Nämä ovat aivan ihanat jalassa, olisin itse voinut juosta näissä lavalle tanssimaan ja pomppimaan Lolan kanssa. Joo, väri on tylsän musta, mutta valitettavasti noita kirkkaanpunaisia glittersaappaita ei ole näkynyt minun kaupoissani. Niitä odotellessa käytän näitä...
 
Vintage-leningin olen muuten esitellyt jo täällä ja 17-vuotiaasta kashmirvillaisesta luottohuivista maininnut varmaan tuhannet kerrat.
 
 
Jännitimme ennätämmekö teatterista ajoissa kotiin. Aikaa oli onneksi ihan riittävästi, niin että ennätin jopa vaihtaa saappaat kinttupolulle sopivampiin. Lähdimme nimittäin naapuriemme kanssa illaksi savusaunomaan ja blineille Krapihoviin Tuusulaan. Siitä kerron lisää huomenna!
 
Dress // Muumineiti (vintage) see here
Coat // Desigual
Cashmire scarf // Repeat
Handbag handmade 20 years ago in Indonesia
Boots // Bally (second hand) & Lola Ramona
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)