torstai 30. marraskuuta 2017

(Pikku)joulua odotellessa

 
 


 
 Pitkään aikaan minulla ei ole ollut työporukan pikkujoulua, mutta tänä vuonnapa on taas. Innostuin niin, että olen jopa itse sitä järjestämässä. Pikkujouluasunkin olen jo kaivanut esiin ja samaan hengenvetoon valitsin, vedin ylle ja kuvasin useammankin asun. Onhan joulun alla tiedossa paljonkin juhlavia tapahtumia, joten käyttöä on useille asuillekin. Itse asiassa tänään olin kuuntelemassa Kakkosen esiintymistä konsertissa, ihan näin juhlavana en sitten kuitenkaan.

Asuessamme kaksi vuotta Kiinassa sorruin aika harvoin vaatteisiin (jossa todellakin pätee sanonta ”hyvästä laadusta saa maksaa”). Jos jotain Kiinasta haluaa tuoda, ei kannata sortua iänikuisiin kopiolaukkuihin ja halpakrääsään, vaan hankkia ennemmin jotain laadukasta, sellaista mitä ei Euroopasta saa. Tämä paita on esimerkki sellaisesta. Erittäin hintavia nämä paidat ovat, mutta näitä ei käsittääkseni myydä Aasian ulkopuolella enkä ole vastaaviakaan löytänyt Suomesta, siis samannäköisiä mutta yhtä laadukkaita.

Tämä kiinalaisen Aimerin paita on mielestäni kaunis kuin koru ja tuntuu todella miellyttävältä päällä. Olen tuijotellut materiaalilappua ja yrittänyt selvittää sen koostumusta. Sekoitemateriaali taitaa kyllä olla enimmäkseen keinokuituja, mikä minut saa yleensä jättämään vaatteen kauppaan. Tämä on kuitenkin harvinaisen hyväntuntuista. Pitsi on hyvin pehmeää ja joustavaa, miellyttävää ihoa vasten, eikä edes tuo korkea kaulus kutita. Aikaisemmin en siis ole voinut hankkia tällaista pitsipaitaa, koska polyesterpaidat aina kutittavat, hiostavat tai muuten vain tuntuvat epämiellyttäviltä.

Ainoa harmi on, että tämä paita on minulle aavistuksen naftia kokoa. Koko on suurin olemassa oleva ja vastannee varmaan meidän kokoamme S. Minä olen kuitenkin ennemmin medium-kokoa…

Tämä niin ikään Kiinasta hankkimani hame on niin minun juttuni, vetoketjuineen, pitsineen ja epäsymmetrisine helmoineen kaikkineen. On se vähän turhan arkinen pikkujouluun, koska se on hyvin paksua villakangasta, ja ala-asteenopettajalle töihin taas turhan hyvä. Mitä mainioin tämä on siis arkea juhlavampaan tilanteeseen. Tämä asu on varmaan mitä mainioin koulun joulujuhlaan - joko työpaikkani tai omien lasteni.  
 

Shirt: Aimer

Skirt: III Viviniko

Sama hame on kuvattu myös täällä.
 

 
 
 

 

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Itse olen nykyään laiska lähtemään pikkijouluihin. Kiva asu ❤️

    VastaaPoista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)