lauantai 7. huhtikuuta 2018

Pääsiäinen vieraissa

 
 
 
 
 

 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


 
 

 
 


Oi ihania Pekingin keväitä, kun aurinko paistaa ja yöpakkaset väistyvät päivän helteeksi. Sellainen on Pekingin maaliskuu. Kateellisena olen seurannut, kuinka Pekingissä päivällä on lämpötila noussut viime viikkoina jo 27 asteeseen.

 

Mutta ihanaa, meillekin tulee kevät. Aurinko paistaa ja lumi sulaa. Me suomalaiset muutumme kuin taikaiskusta, kun päivät pitenevät ja aurinko paistaa. Tiet paljastuvat ja lunta on vain laikkuina maassa. Mutta Suomen kevät on aina sattumuksia täynnä ja kesä vielä antaa odottaa itseään. Ja niinhän se tuli takatalvi vielä tämänkin kevään keskelle.

 

Muun Suomen sadatellessa asiaa jotkut sentään riemuitsivat. Pienet pojat, jotka viettivät ensimmäistä oikeaa talvea Pekingin vähälumisten vuosien jälkeen. Mäenlaskukausi jatkuukin vielä!

 

Erityisesti lumesta nautti saksalainen perhe, joka viidentoista Aasian vuoden jälkeen saapui yllättäen pääsiäislomalle Suomeen. Perheen lapset, jotka ovat eläneet Singaporessa, Hongkongissa, Taiwanissa ja Pekingissä, kaupungeissa, joissa lumen näkeminen on aika harvinaista, olivat aivan riemuissaan. Viimeksi lunta satoi Pekingissä marraskuussa kaksi vuotta sitten ja sekin suli päivässä. Niinpä kun Etelä-Suomeen varoiteltiin lumimyrskyä pääsiäismaanantaiksi, sain kuningasidean ja vein vieraat pulkkamäkeen. Pulkkia piti haalia naapurista asti, omamme ovat jo aivan rikkinäisiä eikä aikomuksemme ollut ostaa uusia enää tänä talvena. Mutta pulkkamäki ja lumessa peuhaaminen sai innokkaan vastaanoton, mutta parasta oli kaikkien lasten mielestä kuitenkin lumisota aikuisia vastaan. Ehkä etenkin sen vuoksi, että koulussa lumisota on ehdottomasti kiellettyä jälki-istunnon uhan alla. Kielletty hedelmä maistuu parhaimmalta…

 

Saksalaisten yllätysvieraiden tulolle selvisi syykin. Heidän seuraava asemakohteensa saattaa olla Helsinki, johon he halusivat tutustua ennen päätöksen tekemistään. Sen sijaan, että he olisivat saapuneet odotustensa mukaisesti kylmään, pimeään ja harmaaseen maahan, heidät valloitti aurinkoinen, hymyilevä ja valoisa kaupunki. Sanojensa mukaisesti maamme on eksoottisin paikka, missä he ovat ikinä olleet, erityisesti sen vuoksi, etteivät he ole koskaan aikaisemmin olleet maassa, jonka kielestä ei voi päätellä sanaakaan. Toinen heistä nimittäin sinologi, muttei kumpikaan fennologi…  

 

Ja niinpä teimme heille päivästä vieläkin eksoottisemman. Mitäpä muuta mäenlaskun jälkeen Suomessa syötäisiin kuin hernekeittoa! Ja varmuuden vuoksi tarjosimme vielä toista vihreää eli kaikkien lasten herkkua: pinaattilättyjä!

 

Vieraamme saivat täydellisen tutustumisviikon maahamme: yhteen viikkoon mahtui sekä aurinkoa ja paistetta, ja harmautta ja sadetta… sekä Suomen talvi!  Aikuisten rupatellessa lapset katosivat pihalle sotimaan - mylläämään koko pihamaan.

 

Mutta arvaamaton on Pekinginkin kevät. Kuinkas kävikään, takatalvi saapui Pekingiinkin ja pääsiäisen jälkeen Facebookini oli täynnä lumisia kuvia Pekingistä. Ensimmäinen lumisade koko talvena!

 

Tässä kuvia sekä aurinkoiselta pitkäperjantailta, jolloin itse vierailimme hyvien ystäviemme luona, sekä talviselta pääsiäismaanantailta.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti