sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Vierailu päättyy

 
  

 


 
 

Vieraamme viihtyivät Suomessa hyvin. Olihan eksoottinen maamme kaikin puolin positiivinen yllätys varovaisten ennakko-odotusten suhteen. Viikon aikana he näkivät auringon ja harmauden, syksyn, talven ja kevään säät. Heidän kuopuksensa oli taivaissa: pääsihän hän ihailemansa kaverin kotimaahan, sai leikkiä kaverinsa kanssa ja peuhata lumessa.

 

Viikon aikana saksalaisystävämme ulkoilivat ja tutustuivat pääkaupunkiseutuun, sen nähtävyyksiin ja kansainvälisiin kouluihin. Torstai-iltana, Isä haki heidän kuopuksensa meille yökylään. Perjantaiaamuna pieni eskarilainen lähti innokkaana kuopuksemme mukaan tutustumaan suomalaiseen peruskouluun. Olin etukäteen sopinut asiasta opettajien kanssa ja oma kuopukseni oli luvannut pitää huolta ystävästään.

 

Muutamaa tuntia myöhemmin hain reippaat koululaiset kotiin. Päivä oli mennyt mukavasti, yhdessä oli opiskeltu matematiikkaa ja kuvista. Välitunnilla oli koulun pihalta löytynyt iso lätäkkö, jossa oli testattu Taobaosta ostettuja talvikenkiä ja todettu ne vettäimeviksi. Poika tepsutti paljain varpain, sukat ja kengät oli ripustettu patterille kuivumaan. Kotona työnsin saappaat täyteen paperia ja suosittelin vanhemmille, että ulkovarusteet kannattaa jatkossa hankkia Suomesta. Onhan Suomen talvi märempi kuin Pekingin.

 

Kun vuorokauden päästä vanhemmat saapuivat noutamaan nuorimmaistaan, sen sijaan että tämä olisi koti-ikävissään halannut vanhempansa, totesi hän vain: ”Go away!” Ei saa tulla häiritsemään leikkiä!

 

Tällä kertaa emme tarjonneet suomalaista kotiruokaa vaan vähän fiinimpää: graavikalaa ja itse savustamaamme savulohta. Sekä Etelä-Saksassa että Pekingissä kalakulttuuri on sen verran vierasta, että tarjoilumme keräsi aidon ihailun. He taitavat nyt innolla odottaa, että muutosta tulisi totta tähän mielenkiintoiseen maahan, jolla on tarjottavanaan paljon eksoottisia elämyksiä ja upea ruokakulttuuri J
 
Vieraiden palattua Pekingiin lähdin itse puolestani tutustumaan naapurimaamme Eestin kakkutarjontaan. Poistumatta Helsingistä…
 
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti