keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Skottitytön kesähame (lempihameeni osa 1)





Alkukesästä lupasin blogata kuvia lempikesähameistani. Niistä viime ja tämän kesän kierrätyslöydöistäni. Hassua kuitenkin että aika vähillä hameilla olen pärjännyt, vaikka olen kulkenut hameissa lähes päivittäin. Loppujen lopuksi jokapäiväisessä käytössä on ollut vain kaksi hametta. Tämä on niistä toinen. 




Löysin tämän skottiruutuisen Gantin hameen Emmystä viime kesänä. Hassuinta, että tämä oli epäröintiostos. Ensin tilasin tämän epäröiden. Sen jälkeen sovittelin tätä epäröiden. Jotenkin olin varma siitä, ettei tämä ole lainkaan minun tyyliseni. Minun hameissani on aina ruusuja - ei ruutuja. Milloin minä tätä käyttäisin? 

Outoa myös, että tämä on myös hyvin kaukana Gantin normaalista tyylistä. Olen tottunut mieltämään Gantin simppeleihin ja ajattomiin vaatteisiin. Korkeintaan ehkä kauluspaidoissa voisi olla tällaista ruutua, mutta silloinkin aivan plain, ei ruusukkein eikä graafisilla leikkauksilla somistettuna. Onkohan tämä ollut jonkun kokeilevan suunnittelijan mallikappale?





En edes muista, vaikuttiko hinta päätökseeni. Jostain syystä päätin antaa hameelle mahdollisuuden ja pidin sen. Eniten vaikutti se, että hame on erikoinen ja sen materiaali on ohutta puuvillaa. Lisäksi vuori on vielä aivan ohuenohutta puuvillaa, juuri kuten vuorin kuuluu mielestäni olla. Lempihameessani ei saa olla kiiltävää asetaattivuoria, polyesteristä puhumattakaan. Muutoin täydellisessä kesähameessa voin pitkin hampain hyväksyä kiiltävän viskoosivuorin, mutta ohut puuvillavuori on se, joka tekee kesähameen. Tämä kaikille valmistajille tiedoksi. Maksaa hame mitä vain, ei se ole sen arvoinen ellei vuori ole juuri oikeanlainen. Vuori on se, joka on ihoa vasten ja sen tulee tuntua iholla hyvältä ja hengittää. 

Niin siis pidin tämän hameen kokeeksi. Ja kun syksyllä koulut alkoivat, tuli siitä yllättäen lempihameeni. Kuljin töissä joka päivä tämä hame ylläni, kunnes syysilmat viilenivät. Lisäksi yksikään vaatteeni ei ole koskaan kerännyt töissä yhtä paljon ihailua kuin tämä vaatteeni. Niin moni kommentoi sitä kivaksi ja juuri minulle sopivaksi. 

Voisin varmaan nimetä tämän heinäkuun lempivaatteekseni. Todellakin lähes joka päivä olen kulkenut juuri tämä hame ylläni. Kaupungillakin huomaan, että se kääntää päät. Kai se on sen verran erikoinen. 




Skirt // Gant (a treasure bought as second hand )
Shirt // Odd Molly




Vinkkinä muuten, että Emmyssä on nyt kesävaatteiden ale -15% 23.7. asti. Minun myyntiartikkelini löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)