
Korona on pannut kyllä monet mielihyvää tuottavat asiat jäihin, mutta onneksi kaikista hedonistisista nautinnoista ei ole tarvinnut luopua täysin. Pientä kekseliäisyyttä käyttäen kaikista asioista ei ole tarvinnutkaan luopua.
Yksi asia, jota olen kaivannut todella paljon, on työyhteisön yhteisöllisyys. Tänä vuonna harva työyhteisö on voinut viettää pikkujouluja ja itse uutena tulokkaana työyhteisössä olen kokenut sen suureksi puutteeksi. Vaikka olemme työskennelleet lähiopetuksessa koko lukuvuoden, en ole päässyt tutustumaan työkavereihini. Jopa siinä määrin, että juuri tällä viikolla mokasin itseni täysin, kun sekoitin työkaverien nimet ja lisäksi ihmettelin ääneen, onko meillä sen niminen opettaja. Mutta kun työkavereita ei tapaa kuin pikaisesti käytävällä maskien takaa pälyillen. Kaikenlainen kokoontuminen opettajanhuoneeseen on kielletty eikä onnistuisi ajanpuutteenkaan vuoksi, yhteisistä asioista päätetään Teamsissä ja kaikki kommunikointi välillämme liittyy työhön. Pienellekään small talkille ei ole aikaa eikä paikkaa. En tiedä työkavereitteni yksityiselämästä tai ajatuksista paljon mitään.
Mutta nyt sentään hieman enemmän. Työnantajamme hankki työhyvinvoinnin nimissä työyhteisölleni liput Ismo Leikolan stand upiin. Netissä tietysti. Jokainen katsoi esityksen omalta päätteeltään, mutta sitä ennen ja sen jälkeen kokoonnuimme Teamsissä. Etkot ja jatkot kuohuvan ja naposteltavan merkeissä. Loppujen lopuksi me höpöttelimme neljä tuntia. Päähuomiomme vei tosin samanaikaisesti työpaikkamme lähettyvillä tapahtunut hurja tapahtuma, joka osuminen samaan iltaan oli omasta puolestani aika sattuma siten, että normaalina iltana olisin tuohon aikaan juuri ollut lähdössä töistä. Nyt olin poikkeuksellisesti lähtenyt jo kotiin valmistautumaan tyhy-iltaan. Valmistautuminen oli toki osa iltaa, pukeuduin juhla-asuun omaan makuuhuoneeseeni.
Fine dining -ruokailua olen kaivannut myös kovasti. Viimeksi olemme KÄYNEET ravintolassa syksyllä syntymäpäivänäni. Hassua sinänsä, sillä tavallisesti illallistamme kahdestaan jossain "paremmassa" ravintolassa kerran vuodessa hääpäivänämme kesällä. Emmekä muutoinkaan perheen kanssa ruokaile paljon ravintoloissa. Tai no, tyttären kanssa minulla oli tapana parin vuoden ajan käydä kerran viikossa syömässä etnisissä ravintoloissa ennen kiinantuntia. Ehkä siitä on tullut jo toinen tottumus. Tai sitten hinku ulkona syömiseen juontaa juurensa koronasulkuun, siihen että se on mahdotonta. Ovathan ravintolat olleet täällä kerta kaikkiaan kiinni parin kuukauden ajan.
Tai sitten ravintola on niitä viimeisiä oljenkorsia, joihin hukkuvana tartun, kun ei muitakaan nautintoja ole. Pientä luksusta pelkän työn sävyttämään arkeen. Huhtikuussa mittani tuli täyteen ja kahden viikon välein olemme nyt tilanneet illallispaketin ravintolasta.
Ensimmäisen kerran kaksi viikkoa sitten kruununhakalaisesta Jordista ja eilen samasta kaupunginosasta Kuurnasta. Eilisen paketin tilasimme maanantaina ja sattumalta tiistaina Hesarissa oli artikkeli illallispaketeista ja Kuurna sai parhaat arvioit mainituista. Julkisuus vaikutti siten, että eilen pakettia hakiessaan mieheni noteerasi, että Kuurnassa soi puhelin taukoamatta ja nettisivut olivat kaatuneet.
Ylemmät kuvat ovat Jordin kahden viikon takaisesta illallisestamme. Päärynät ja vuohenjuusto -yhdistelmä alkupaloissa oli todella mainio ja palsternakkakeittoon lisätyt marinoidut sienet ja seljanmarjat pikantti lisä. Nämä annokset olivat lempparini ja todellakin ravintolasta tilaamisen väärti. Siikaa sellerin kera pidin vähän mitättömänä, mutta se oli taas mieheni lemppari.
Sen sijaan pääruoan karitsa kuivan rukiin parina oli pettymys, mutta niin on minulle lihapääruoka yleensä aina. Syön mieluummin aina useamman alkupalan kuin pääruokaa. Tyrniparfait ravintolan suositteleman itävaltalaisen jälkiruokaviinin kera oli täydellinen suussasulava kombinaatio. Seuraavana viikonloppuna mieheni teki itse puolukkaparfait'n, jottei avattu pullo menisi aivan hukkaan, mutta puolukan parina viini ei enää ollut niin onnistunut yhdistelmä.
Seuraavat kuvat ovat eilisistä Kuurnan annoksistamme.
Alkupalaksi tilasimme sekä ahventartaria sahramilla ja manteleilla maustettuna sekä palsternakkaterriiniä. Sahrami antoi mielestäni ahveneen vähän tunkkaisen maun, enkä pitänyt siitä, vaikka muutoin olen raa'an kalan ylin ystävä. Mieleeni tuli jopa, että voisivatko koisantoukat olla pilanneet mantelit, sen verran outo maku maistui annoksessa. Mutta kyllähän ravintola varmasti maistaa raaka-aineet ennen käyttöä.
Palsternakkaterriini sen sijaan oli todella erinomaista. Fermentoitu sitruuna antoi kastikkeeseen limemäisen maun, ja sopi erinomaisesti palsternakan makuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)