maanantai 28. tammikuuta 2019

Kimalleselkätakki kylmää karkottamaan

 
 

Eilen esittelin lämmintä palttootani, tänään puolestaan villaneuletta, jonka kaivan ylleni aina tällaisina TOSI kylminä päivinä. Nämä kuvat otimme eilen ulkona -20 asteen pakkasessa, enkä edes palellut, vaikka muutaman minuutin juoksentelin pelkässä neuleessa kuvattavana ja sen jälkeen jäin vielä itse ottamaan kuvia, kun luottokuvaajani häipyi sisälle.
 
Tänään on ollut ihana kääriytyä tähän neuleeseen, kun sisälämpötilamme kodissamme on pudonnut 20 asteeseen. Yhtään ei ole tuntunut kylmältä. Tai korkeintaan varpaista.
 
 
 
Ostin laadukkaan, perusbrittiläisen Stravenin poolokauluksella varustetun klassikkoneuleen noin 25 vuotta sitten, nuorena opiskelijaneitosena, jolloin arvostin hyvää laatua ja klassista tyyliä ja halusin satsata arvostettuun merkkiin. Valikoima Stockmannilla ei tuolloin ollut suuren suuri: oletettavasti valittavana oli perusneule mustana ja perusneule grafiitinharmaana. Valitsin grafiitinharmaan.
 
Sittemmin, värivalikoimien parantuessa jäi neule vuosiksi kaapin pohjalle, sillä vihasin grafiitinharmaata ja vihasin kaikkea "perusvaatetta". Eikä poolokaulus edes sovi minulle...
 
 
 
 
Kymmenen vuotta sitten löysin vastaperustetun Remake-ompelimon. Oliko suorastaan ensimmäisellä vierailullani liikkeeseen, kun näin myyntirekissä makean, pörröisen grafiitinharmaan neulehameen, jossa oli valtava paljeteista ommeltu kukkakuvio. Se oli aloittelevan Remaken tuotantoa, tehty 80-luvun lepakkohihaisesta neulepaidasta. Muistan jopa vielä, että se maksoi 50 €.
 
Huolimatta siitä, että hame haisi hirveästi maakellarille, se näytti niin hauskalta, että minun oli pakko saada se. Tein sille kaikki mahdolliset hajun- ja homeenpoistotemput: saunotin, tuuletin ja pesin etikalla, desinfiointiaineilla ja vahvasti tuoksuvilla pesuaineilla. Etikkapesuja ja tuuletuksia tein useampaan otteeseen. Vihdoin ja viimein kellarin tympeä haju oli poissa. Samoin inhoamani pesuaineiden haju hävisi sittemmin ajansaatossa.
 
Hame oli edelleen käyttökelvoton, sillä resori vyötäröllä ei pitänyt hametta päällä. Se liukui aina yltäni. Remakessa vyötärölle asennettiin kuminauha, mutta ei sekään sittenkään oikein toiminut toivotulla tavalla. Mutta silloin sain huippuidean!    
 
 
 
 
Kaivoin esiin perustylsän Stravenin neuleen, jota en käyttänyt ja mutta josta en raaskinut luopuakaan. Vein sen ja hameen Remakeen ja pyysin valmistamaan neuletakin, jonka selässä on valtava paljettikuvio ja kauluksessa ja etumuksessa röyhelöreuna. Tässä näette sen lopputuloksen: neuletakki juuri minun makuuni, tylsästä väristä huolimatta. Rouhea kukkafarkkujen parina :)
 
Olen muuten esitellyt neuleen jo kerran kaksi vuotta sitten kuvissa kertoessani elämästämme Pekingissä, kuvat löytyvät täältä ja täältä.
 
 
Cardigan // Straven / remade by Remake
Jeans // Stehmann
Cashmire scarf // Balmuir
Boots // Odd Molly
 



P.S. Mikäli sinulla on toppavaatteet vielä haussa hiihtolomalle, niin muistathan, että Emmyssä on vielä kaksi päivää talvivaatteet alessa koodilla EMMY4V

Tässä vielä linkki myymiini tuotteisiin. Vaaleansininen Burberryn neulehuivini on vielä kaupan, samoin äitini Arolan villakangastakki vintagea rakastavalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)