lauantai 15. syyskuuta 2018

Hercule Poirot elää edelleen





Vaikka Agatha Christie ei ole enää maailmassa luomassa uusia Hercule Poirot -tarinoita, hänen mestarinuuskijansa elää yhä. Dekkarikirjailija Sophie Hannah on julkaissut kaksi uutta kertomusta, joissa Hercule Poirot selvittää uusia murhatapauksia.

Ensimmäisen osan, The Monogram Murders (suomennettu Nimikirjainmurhat), löysin englanninkielisenä pekingiläiskoulun kirjastosta ja ahmin pari vuotta sitten. Tykkäsin kovasti, niin Agathan hengessä se oli kirjoitettu.

Toisen osan, jo kaksi vuotta sitten julkaistun Closed Casket -kirjan (suomeksi Suljettu arkku) löysin Akateemisesta joululahjaksi. Se on odottanut vuoroaan kirjapaljoudessani jo useiden kuukausien ajan, kunnes viimein kesällä minulla oli aikaa tarttua siihen. Elokuun iltoina ennen nukkumaanmenoa olen rauhoittanut itseni lukemalla kirjaa.

Valitettavasti kirja oli aikamoinen pettymys. Muistan joskus lukeneeni jonkun intialaisen johtajan haastattelun, jossa hän kertoi pystyvänsä useimmiten arvaamaan dekkareiden loppujuonen jo tarinan edetessä. Hän valitteli, kuinka tylsältä tuntuu tällaisten salapoliisitarinoiden lukeminen. Minulle kävi samoin. Toisin kuin Agatha Christien kirjoissa, Sophie Hannah vei tarinaa eteenpäin täysin ennalta arvattavin kääntein. Yllätyksellisyys puuttui täysin, kun suurin osa tarinasta selitettiin samanaikaisesti, kun tapahtumat menivät eteenpäin.

Tänä vuonna sarjaan pitäisi ilmestyä taas uusi osa. Toivottavasti kirjailija on malttanut käyttää enemmän aikaa sen rakenteen hahmottelemiseen.

2 kommenttia:

  1. En tiedä mitä ajatella, sillä Agatha oli Agatha eli ainoa oikea. Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Mutta kun olen ne jo lukenut moneen kertaan läpi, on virkistävää tietää, että sarja jatkuu yhä edelleen. Vaikkakin sitten toisen kirjoittajan luomuksena.

      Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)