tiistai 11. syyskuuta 2018

Farkkutytön romanttinen kukkahame






Olen oman elämäni muotisuunnittelija. Rakastan ideoida uusia vaatteita ja tunnen hyvää mieltä siitä, että voin tehdä sen ekologisesti. On hauskaa kierrellä kirppareilla tai tonkia omasta vaatekaapista hylkäämiäni vaatteita ja nähdä niissä uusi elämä. Vielä hauskempaa on saada yksilöllisiä vaatteita, jollaisia tuskin kaupasta löytäisin. Toisinaan voin näin myös toteuttaa vaatteita, joita en kaupasta ostaisi. Vaikkapa revittyjä tai paikattuja vaatteita en ostaisi uutena, kuten en mitään, mikä uutena näyttää käytetyltä. Mielestäni on järkyttävää, että uudesta materiaalista valmistetaan jotain, joka näyttää kulutetulta. Mitä järkeä siinä on? Maailmahan on täynnä käytettyä tavaraa, jota voi käyttää uusien juttujen valmistamiseen!

Tämä syyshame on alun perin ollut kaksi kirpparituomion saanutta vaatekappaletta. Yläosa oli Hilfigerin farkut, jotka vuosia sitten sain parilla eurolla Jäähallin kirpparilta. Farkkujen polvessa oli reikä ja lahkeet olivat minulle liian lyhyet. Farkuissa oli kuitenkin hauskoja yksityiskohtia, punaista siksakommelta ja harva tikkaus. Mikä tärkeintä, farkut olivat vyötäröstä juuri minulle sopivat.

Alaosa oli puolestaan kaksikerroksinen hame. Jostain kirpparilta löysin senkin ja ihastuin kauniiseen kukkakankaaseen. Sielujeni silmissä näin sen yhdistettynä farkkuun, romanttisesti nauhoilla noin ylös solmittuna, jotta alushamekangas pilkottaa alta. Remaken "tytöt" toteuttivat ideani vuosia sitten.

Ehkä tämän puen ylleni kouluun ensi viikolla, jolloin ympäristöraatilaiset pohtivat kiertotaloutta. Eikö tämä jos mikä ole erinomainen esimerkki kestävän kehityksen mukaisesti toimivasta kiertotaloudesta?

Suunnitteletko ja toteutatko sinä itse omia vaatteitasi?





Skirt: Hilfiger / Remake
T-Shirt: Ted Baker
Cardigan: Laura Ashley
Jeans Jacket: Vingino (for children)






Tässä on muuten seuraava suunnitelmani, minkä vuoksi olen viime päivinä innokkaasti selannut Emmyn farkkuvalikoimia:










2 kommenttia:

  1. En suunnittele, en vaan osaa ja ei ole sellaista mielenkiintoakin, oikeastaan ahdistaa ajatuskin. Mutta arvostan luovia ihmisiä kovasti. Ihana on asu ja täälläkin farkku is back, vuosien vuosien jälkeen hommasin farkkutakinkin.

    Ihanaa päivää Ei-Leen <3

    VastaaPoista
  2. Kiinnostus lienee se paras kouluttaja tässäkin asiassa, osaamisesta en minäkään tiedä 😊

    Minä puolestaan ahdistun sisustamisesta. En osaa lainkaan nähdä kotia ”sillä silmällä” ja löytää kotiin mitään sopivaa. Vaan ei kai mikään sisustuselementti itsestään vastaan tule?

    Mukaa loppuviikkoa, Tiia <3

    VastaaPoista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)