lauantai 14. heinäkuuta 2018

Muistatko vielä tämän paidan?

  


Muistatteko juttuni, jossa ihastuin tähän In Wearin paitaan? Kerroin silloin, että minulla on jo aikaisemmin ollut mielessäni samantapaisia ideoita vanhoille miestenpaidoille. Mieheni aika ajoin karsii vaatekaapistaan paidat, joiden kaulukset ja kalvosimet ovat rispaantuneet rikki, ja minä kerään ne talteen. Aikomukseni oli jo varhain keväällä teetättää niistä vaatteita itselleni, mutten saanut sitä aikaiseksi. Mutta sitten kun näin tämän paidan, sain sysäyksen ja lähdin isot muovikassit kädessä kierrätysateljee Remakeen.




Vein Pialle nämä "kankaat" ja paljon kuvia erilaisista mielessäni olleista vaatteista, joihin mallit olen löytänyt Pinterestistä ja googlettamalla. Miestenpaidat ovat siitä metkaa tavaraa, että vaikka miehet yleensä käyttävät paitansa "loppuun", on kangas kuitenkin vielä ehtaa tavaraa. Miestenpaidathan kuluvat puhki ensimmäisestä kovikkeen vierestä eli kauluksista ja kalvosimista. Muu osa on vielä ihan paksua ja käyttökelpoista materiaalia, jopa lähes uudenveroista.

Jostain kumman syystä miestenpaidat eivät kuitenkaan päädy kunnolla kierrätykseen. Pia kertoi heillä olevan suorastaan pulaa hyvälaatuisesta tavarasta. Oman mieheni paidoista tehtävät vaatteet ovat kuitenkin vielä valmisteilla, koska kesä ja kiireet keskeyttivät sovitukset. Sen sijaan tämä paita valmistui parahiksi ennen Pekingin matkaamme kesäkuussa. 

Tässä on Pinterestistä lainaamani idea:  





Sopivin ruutukangas tähän otettiin sittenkin Remaken varastosta, josta löytyi sopiva XL-kokoinen paita, jonka selkäkappaleesta Pia pyöritti ylleni etu- ja takakappaleen. Ihan niin helposta asiasta ei toki ole kyse, paita vaati nimittäin paljon pohdintaa ja suunnittelua. Mutta lopputulos on upea. 

Nuo farkut ovat muuten toinen tarina!









  
Ja tässä alla se on viimein kuvattuna ylläni Pekingissä, parinaan toinen vuosia sitten kierrätysateljeessa teetättämäni hame (esitelty muutama päivä sitten täällä). Kuvaa otettaessa olin juuri palannut nuorimpien lasten koululta ja unohtanut tuon keltaisen vierailijapassitarran rintaani.


















4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tervetuloa! Mukava löysit ja samat sanat, oli mukava löytää sinun blogisi!

      Aurinkoista viikonloppua <3

      Poista
  2. Hah, tuttu paitakangas! Tuo paita oli Stokkan isänpäiväkampanjapaita ehkä v. 2005 / 2006, jolloin ostin niitä 3 kpl. Settiin kuului 1 paita isälle ja 1 pojalle, ja melkoisen väännön sain tehdä ennen kuin poikkeusluvalla onnistuin ostamaan 2 pojalle paidat, ja saamaan näin perheen kaikki ukot samaan kuosiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mieletöntä, että tunnistat paitakankaan. Onpa hauska saada "historia" tälle paidalle. Olisipa jännä vielä tietää, kenelle tämä miestenpaita on kuulunut tätä ennen. Jollekulle vähän isommalle miehelle. Huippu hyvälaatuinen kangas. Saankohan nähdä sinun perheesi ukkojen paidat joku kerta tilkkutäkissä? :)

      Aurinkoista kesäpäivää <3

      Poista

Ihanaa jos jätät kommentin, asiallisen totta kai :)