keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vappupiknik

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
  
Kumpi kuuluu vappuun: lounas vai piknik? Minun vappuuni kuuluvat oikeastaan molemmat, ovat kuuluneet siitä lähtien, kun muutin opiskelemaan Helsinkiin. Ei vappua ilman jompaakumpaa – tai kumpaakin. Tai molemmat yhdistettynä.

Lasten ollessa pieniä raahasimme heidät aattona Mantalle ja vapunpäivänä Ullanlinnalle.  Pienimuotoinen piknik kuului aina asiaan – mikäli ei vettä vihmonut aivan viistossa. Joskus siellä onnisti ja tapasimme tuttujakin, usein se jäi vain toiveeksi. Ullanlinnalta suunnistimme aina johonkin ravintolaan lounaalle ystävien kanssa.

Mutta sitten kun muutimme nykyiselle asuinalueellemme, uusien naapureittemme myötä saimme kutsun heidän pihalleen vappupiknikille nyyttäreiden merkeissä. Päätimme grillata meheviä ribsejä, ja ne ovat olleet vakiotuomisemme siitä lähtien.
 
Monta iloista vapunpäivää olemme viettäneet heidän pihallaan grillaten, välillä auringosta nauttien ja välillä sadetta sisätiloihin paeten. Tänä vappuna he olivat oikein kunnostautuneet ja hankkineet pihalleen ison sadekatoksen, joka osoittautui tämän sateisen vapun piknikin pelastukseksi. Lämmittimen ansiosta muovitaskussa oli oikein kotoisaa ja viihtyisää. Kauempaa tulleet vieraat vähenivät iltaa kohden, mutta me jatkoimme pitkään turinaa ja tämän jälkeen vielä vappuperinteemme mukaisesti lämpeni sauna kahdessa talossa: toisessa miehille ja toisessa naisille.

Enää vuosi aikaa seuraavaan vappuun! J

Kuuluuko teidän vappuunne lounas vai piknik?

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti