torstai 24. toukokuuta 2018

Kuninkaallista kitschiä kiinalaisittain


 
 
 


 
  

 
Hääjutut eivät ole vielä päättyneet. Palan nimittäin halusta kertoa tämän korean juhlapöytäämme koristaneen kuninkaallisen astiaston tarinan. Muuttaessamme Pekingiin saimme kaksi kuppia lahjaksi sikäläiseltä taloyhtiöltämme. Mitä kahdella tekee? Tuskin mitään, mutta onneksemme myöhemmin suomalaiset naapurimme lahjoittivat meille näitä toisen mokoman lisää tyhjentäessään astiavarastojaan paluumuuttoaan varten.

Korea ja kiiltävä, vieläpä länsimainen, on kovaa tavaraa Kiinassa. Usein - ja hyvin nopeasti - se myös osoittautuu halvaksi kiinalaiskopioksi. Hieman meitä siis huvitti, kun huomasimme kuppien pohjassa lukevan designed by England. Ja juhlallisissa laatikoissa, joissa nämä meille ojennettiin (tosin jonkun puutarhurin toimiessa lähettinä), päällä lukee ylellisesti Royal O'Queen. Niin että aitoa kuninkaallista kitschiä nämä ovat, kiinalaisella touchilla.

Oman muuttomme lähetessä eräs saksalaistuttuni kuulutteli someryhmässämme kovaan ääneen olevansa aikeissa heittää lahjakuppinsa pois. Ellei kukaan hae niitä pois. Vitsiksi nousivat "anopinkupit", minkä jälkeen en tietenkään enää kehdannut kertoa, että olisin mielelläni kerännyt kuppisarjaa lisääkin. Loppujen lopuksi sitten kaikkein eniten anoppiherjaa heittänyt saksalaisrouva ilmoitti ottavansa kupit, hänellehän kelpaa kaikki, mikä on ilmaista.

Niinpä nämä kupit katetaan pöytään vain silloin, kun vieraita on korkeintaan kaksi. Kuten lauantain kuninkaallisiin häihin. Ja silloin tarjolle kelpaa vain ja ainoastaan aito Harrod'sin tee.2 kommenttia:

 1. Hei vähänkö hienot ja vielä hääkahvitteluun. <3 Olen heikkona tälläiseen "kitsiin" sinua lainatakseni. Tänään muuten posti toi arvontavoittoni Harry&Meghan lautasen, vähänkö sekin on kauniin kitsi. <3

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämässä on hyvä olla mausteena vähän kitsiä :) Ihanaa, kesällä minäkin saan toivottavasti Harry & Meghan -kuppini, tuliaisena Lontoosta.

   Poista