tiistai 1. toukokuuta 2018

Aatto ystävien seurassa

 
 
 

 

 
 
  


 
 
 

 

 


 
 
 
 
 
 


 
 
Olemme viettäneet monen monituista vappua ja uuttavuotta erään ystäväperheen kanssa siten, että uutenavuotena olemme meillä ja vappuna heillä. Näin tänäkin vuonna, uutena vuotena he olivat meillä ja eilen pääsimme tutustumaan heidän uuteen, itse rakennettuun kotiinsa. Monta vuotta olemme seuranneet heidän kotinsa valmistumista ja eilisiltana katsastimme sen omin silmin.
 
Tekstailimme etukäteen, mitä voisimme tuoda tullessamme. Ystäväni ehdotti, että toisimme muutamia listoja. Olin valmis tuomaan oman vasarankin, mutta ystäväni lupasi tarvittavien työkalujen löytyvän heiltä.
 
Emme kuitenkaan tulleet K-Raudan kautta ja suolan ja leivänkin toimme mukanamme kattilassa. Koska maanantai oli työpäivä, valmisti mieheni jo sunnuntaina ison kattilallisen gaspazokeittoa ja pieniä kupposia crème bruléetä.
 
Harjoittelijavegaaniesikoisemme lähti viime tingassa mukaamme, mikä onneksi ei aiheuttanut ongelmia ruoan suhteen, sillä ystäväperheestä löytyy vastaava tiedostava nuori neiti. Pekingistä paluumme jälkeen on perheemme ruokahuolto muuttunut aika haasteelliseksi, koska kaiken olisi toivottavaa olla vegaania. Siihen emme kylläkään suostu, mutta lihansyöntimme on kyllä vähentynyt huomattavasti ja nykyään kokkaamme enimmäkseen kanaa, kalaa ja muita kasviksia…
 
Etenkin vegaaninen leivonta on omassa monimutkaisuudessaan aika haasteellista: ”Ota tuore luomukananmuna ja heitä se roskiin. Ota sitten pala johanneksenleipäpuuta ja vuole siitä puukolla lastuja. Raasta lastut raastimen hienoimmalla terällä ja hienonna sen jälkeen monitoimikoneessa…
 
Ystävien teinipoika teki meille ihanaa Nigella Lawsonin sitruunaista risottoa, jonka ohje oli tänä aamuna aivan pakko googlettaa.
 
Ihana ilta kului taas rupatellessa aivan siivillä ja kello oli todella paljon, kun lähdimme kotiin.
 
Kuvat puhukoot puolestaan, sillä nyt valmistaudumme seuraavaan jokavuotiseen vapputapahtumaan ja sitä ennen pitäisi saada huomiset tunnit vielä suunniteltua.
 
Iloista vappua!
P.S. Sain myös ihanan lahjan ystävältäni. Hän oli ihan minua varten kutonut bambulangasta turkoosin tiskirätin - sen joka on tuossa yhdessä kuvassa <3

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti