torstai 19. huhtikuuta 2018

Aurinkoinen päivä paratiisissa on päättymässä taas 
 
 
 
 

Kesän ensimmäinen ja kuka ties se paras päivä oli tänään pääkaupunkiseudulla, jossa aurinko helli meitä oikein nelikätisesti.
 
Kyllä me suomalaiset olemme aivan hassuja, koska onnemme on kukkuroillaan silloin, kun aurinko paistaa. Silloin kun se ylipäänsä paistaa. Vain täällä pitkän ja pimeän talven elänyt pystyy sen ymmärtämään. Muistan vuosia sitten, kun tapasin Suomessa opiskelevan kreikkalaisen tytön. Hän oli saapunut kylmään ja kolkkoon, epäystävälliseen maahamme tammikuussa. Ihmiset kulkivat kadulla masentuneen näköisinä, katse maahan luotuna. Sitten yhtenä päivänä helmikuussa aurinko ilmestyi esiin ja silmänräpäyksessä ihmiset muuttuivat kuin taikaiskusta. He katsoivat vastaantulijaa silmiin ja hymyilivät. Koko maa muuttui hetkessä tämän tytön mielessä ikävästä ihanaksi.
 
 
 
Saksalaiset ystävämme kävivät täällä maaliskuussa ja ihastuivat maahamme. Vastoin heidän odotuksiaan maamme ei ollutkaan pimeä ja ankea, vaan lumoava. He tulivat tutustumaan, koska Suomi saattaa olla heidän seuraava asemamaansa. Mikäli heidän muutostaan tulee totta, saa nähdä, millaisia tunteita he kokevat marraskuussa. Mutta olen ainakin varoittanut!
 
Olin tänään onnellinen ajaessani aamulla töihin. Torstai on oikeastaan viikon odotetuin päivä: perjantaisin minulla ei ole opetusta ja torstaikin on mukavan helppo työpäivä. Kun palaan töistä, nappaan kiinankirjan kainalooni ja lähden kahvilaan. Arkisin en voi juoda päiväsaikaan kahvia, jotten menettäisi yöunia, mutta torstaisin voin. Tilaan jättimäisen laten, jota siemaillen istun kahvilassa tuntikausia ja teen kiinan läksyjäni. Kun tyttäreni saapuu koulusta, käymme syömässä ravintolassa ja palaamme taas kahvilaan juomaan toisen jättilaten. Ja istumme tuntikausia. Vasta illalla on kiinantuntimme, josta saavumme myöhään kotiin. Mutta onneksi aamulla minulla ei ole aikaista herätystä. On suorastaan luksusta saada nukkua seitsemään! Voin valvoa pitkään ja kirjoittaa blogia tai surffailla muiden blogeissa.
 
Joten voiko olla leveämpää hymyä kuin tällaisena lämpimänä, aurinkoisena päivänä, jolloin tiedossa on kaksi jättimäistä lattea ja melkeinpä vapaailta… Ja vieläpä lempinahkatakki ja –farkut yllä!
 

Leather jacket: Massimo Dutti
Jeans: Fornarina
Floral shirt: Gant
Undershirt with lace: Rosemunde
Boots: Wonders
 
Tote bag: Lumi
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti