lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kaappien tyhjennystä ja kirppistelyä

 
 

 
 
 
 
 


 
 
 
 

Mitä ihmettä on tapahtunut parin vuoden aikana second handille? Myin vuosia lasteni merkkivaatteita ja –kenkiä Huuto.netissä ja kauppa kävi. Pieneksi jääneet hyväkuntoiset lastenvaatteet katosivat paketeissa ympäri Suomea, osa ulkomaillekin.

 

Pekingissä ihmettelin, kuinka nuukia ihmiset ovat. Mieluummin he tilaavat uusia vaatteita Taobaon halpakrääsätaivaasta tai hakevat kopiokamaa Hongqiaolta kuin maksavat saman verran tai hieman enemmän aidoista laadukkaista tuotteista hieman käytettynä. Jopa uudenveroiset merkkivaatteet olisi pitänyt saada ilmaiseksi. Yritettyäni pari kertaa kaupata lasteni vaatteita taloyhtiömme Whatsappin kaltaisessa kiinalaisessa WeChat-ryhmässä päätin jättää kaupanteon Suomeen.

 

Niinpä palattuamme ryhdyin innokkaasti luomaan Huuto.net-ilmoituksia, mihin käytin monta viikonloppua. Ajanhukkaa.

 

Kokeilin myös Zadaata. Panin myyntiin uusia ja uudenveroisia tuotteita, vaatteita ja kenkiä, jotka ovat osoittautuneet minulle tai lapsilleni liian pieniksi. Hintana alle puolet tai kolmasosa verrattuna uuteen. Turhaan. Sydämiä ne ovat saaneet eli ostajaehdokkaat ovat tallettaneet ne itselleen muistiin, mutta kauppoja ei ole tullut. Olen myös itse ostajana seurannut Zadaata ja pannut merkille, että siellä on myynnissä valtavasti halpakrääsänä pitämääni tavaraa: Henkkaa ja Maukkaa ja Gina Tricota, kaikenmaailman minulle ennestään tuntemattomista Monkeista ja Bik Bokeista puhumattakaan. Ne kyllä tekevät kauppansa. Ja mikä hulluinta: melkein samaan hintaan kuin uutenakin. Lähes samaan hintaan, millä saisi merkkivaatteen käytettynä. Onko siis oikeasti niin, että kannattaa ennemmin ostaa H&M:ää uutena, käyttää pari viikkoa ja myydä sitten eteenpäin samaan hintaan?

 

Tyhjensin nyt pieneksi jääneitä lastenvaatteita kaapeista ja vein ne kirpparille. Mikäli asut tai poikkeat Helsingissä, seuraavien kahden viikon ajan Hämeenkadun varrella sijaitsevassa Vekarakirppiksessä on myyntipöytä, jonka hyllyt pursuavat Burberryä, Levistä, Gantia, Steiffia ja ties mitä pienille pojille. Tytöille on tarjolla Desigualia, Kenzoa, Pampolinaa ja muita keskieurooppalaisia merkkejä. Kannattaa poiketa katsastamaan myyntipöytä numero 63.

 

Myyntipöytäni varaus päättyy kiirastorstaina 29.3., minkä jälkeen varaan vielä parhaille vaatteille rekkitilaa kyseisen liikkeen merkkivaatetangosta.

 

Jokin aika sitten perustin tämän blogin yhteyteen second hand –blogin ja aikomukseni oli kaupata kaikki itse. Ajanpuutteen vuoksi olen päätymässä siihen, että panen sinne vain uutta tuotetta sekä kenkiä – siis tavaraa, joka helposti kärsii kirpputorilla tai lähettämistä. Tavaraa jota ei voi tai haluaisi pestä. Kengät myös siksi, että ne lyttääntyvät koreissa ja pinottuna tai tiiviisti pakattuna. Kotonakin säilytän aina kengät niiden omissa laatikoissa ja sellaisissa haluan toimittaa ne myös seuraavaan kotiin. Rakkaudella <3


Vekarakirppis, Intiankatu 20:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti