perjantai 16. maaliskuuta 2018

Iltaa ystävien kesken

  
 
 

 

Koko viime kevään ajan valmistelimme kuopusta Suomeen muuttoon kertomalla, että hänen 8-vuotisjuhliaan vietetäänkin sitten Suomessa. Hän hyväksyi asian nyökytellen. Viimein eräänä iltana hän kysyi: ”Vietetäänkö minun 9-vuotisjuhliani sitten taas Pekingissä?” ”Ei, ei vietetä”, vastasimme hämmentyneinä. ”No entäs 10-vuotisjuhliani?” kysyi kuopus odottavaisena. Kun selitimme, ettemme enää palaa koskaan Pekingiin, hän purskahti itkuun. Vasta silloin hän tajusi menettävänsä hyvät ystävänsä.
 
Nyt kahdeksan vuotta on tullut täyteen. Kuopus on sopeutunut Suomeen, vanhoja kavereita hän ei enää muistele, kun uusia on tullut paljon lisää. Synttäreitäkin on juhlittu jo pariin otteeseen, ja vielä on yhdet juhlat jäljellä. Näin ylenpalttista juhlintaa ei ollut Pekingin vuosiemme aikana, mutta palattuamme otimme taas vanhat perinteet käyttöön.
 
Tapanamme on ollut aloittaa juhlinta hiihtolomalla yhdessä ystävien kanssa siten, että he järjestävät lettukestit. Olivatpa he myös tehneet yllätyskakun kuopuksen iloksi ja meidän hämmästykseksemme. Viikon yhteisen loman ja naapuruuden aikana ennätämme tavata ystäviä milloin mäessä tai hiihtoladulla, lounaallakin. Ja joka vuosi istumme meillä iltaa päivällisellä. Tänä vuonna mieheni valmisti Beef Rendangia Jamie Oliverin ohjeen mukaan (hyvää vaikkei se Indonesiassa ja Singaporessa syömäämme muistutakaan). Vegetaristitytöille oli oma pihvitön versionsa.
 
Myös viime vuonna kuopusta juhlittiin hiihtoreissulla. Silloin tosin useamman muun päivänsankarin yhteisjuhlissa.
 
8-vuotissynttäreiden vietto on jatkunut kotona kavereiden kanssa ja vielä on yhdet juhlat sukulaisille tiedossa.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti