torstai 22. helmikuuta 2018

Hiihtolomamuotia

 

 
 
  

 

 
 
 
 

 
 

 
 

Kerrospukeutuminen on pukeutumisen a ja o, eikö totta. Suomalainenhan sen tietää.

Tänä vuonna olen hyvin varustautunut. Vuosien mittaan olen luonut hiihtolomavaatekaappiani: alle villamodaalikerrasto, väliin ikivanha paksu villaneule. Pelkkiä luonnonkuituja, epäekologiset fleecet unohdin puolivahingossa kotiin. Kerrasto on uusi, ostin itselleni ja tyttärelle samanlaiset, eriväriset. Sinisen neuleen olen ostanut jo vuosia sitten, muistaakseni Maracellosta, silloin kun meidän ”wanha” oli vielä ihan pikkuinen vauva. Se on kulkenut mukanani jo useilla hiihtolomareissuilla.

Päällimmäisenä untuvatakki, jonka ostin lasketteluun neljä vuotta sitten, silloin kun edellisen kerran vietimme hiihtolomaa kotimaassa. Tänä vuonna päädyin hankkimaan itselleni myös uudet toppahousut, sillä luovutin vanhani esikoiselle, joka tarvitsi sellaiset myös ja oli tyytyväinen äidin vanhoihin. Vaikka uutuuteni epäekologiset muovihousut ovatkin, ovat ne sentään kierrätysmuovista valmistetut. Pientä synninpäästöä itselleni.
Kaulahuivi on vuosia vanha myös, kuopuksen vauva-ajoilta. Setin pipon valitettavasti kadotin viime vuonna Pekingiin. Joku onnellinen korjasi sen varmaan omaan talteensa. Se oli maailman paras pipo. Naamasuojaksi ostin uuden merinovillaisen Buzzin, jotka ovat hyviksi todettuja.
Hanskat ovat maailman lämpimimmät, päältä nahkaa ja sisältä aitoa lampaan villaa. Ikää niilläkin jo parikymmentä vuotta, mutta yhä edelleen ne lämmittävät kovassakin pakkasessa.

Kengätkin minulla oli jo ennen kuin Uggit rantautuivat Suomeen. Lampaanvillavuorisina ne kyllä lämmittävät mukavasti, mutta lumisiin ja liukkaisiin oloihin niitä ei ole tehty – vaikka kuinka amerikkalaiset ovatkin! Ehkä Kalliovuorilla ja Alaskassa lumi ei ole niin liukasta kuin meillä. Seuraavan kerran kun ostan pakkaskengät, täytyy varmistaa että pohjat pitävät…
Pohjoisessa on muuten tällä hetkellä paljon lämpimämpää kuin kotona etelässä.
 

Down coat: Columbia
Ski pants: Odd Molly
First layer: Kari Traa
Woollen cardigan: Patchwork Torradas
Woollen scarf: Guess


Tube scarf: Buzz
Sheep fur boots: Timberland


Sheep fur mittens: Mutka
 
Sunglasses: Prada

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti