perjantai 12. tammikuuta 2018

Äidin asussa eli vintage-leninki
Joulussa on se ihanaa, että joka päivä saa pukeutua juhlavaatteisiin. Niin että viimein niihinkin kyllästyy. Loppulomasta olikin melkein nautinto vetää taas arkivaatteet päälle.
Nuorempana olin nuuka vaatteistani ja vaihdoin kotona aina ”kotivaatteet” ylleni, mutta nykyään olen todennut vaatteiden säästelemisen turhaksi. Nykyihmisellä on niin paljon vaatteita, ettei niitä yhden elämän aikana ennätä kuitenkaan kuluttamaan. Eivätkä opettajantyössä vaatteeni ole erityisen hienot, joten samat menevät kotonakin. Ennen käytin aina kesällä hameita ja syksyn tullen siirryin farkkuihin, mutta tänä syksynä olen ihastunut hameisiin. Minulla on muutama vakkarihame (blogissanikin esitelty ja usein vilahdellut), joita käytän vuoropäivinä. Hame antaa painolle tilaa vaihdella ja paksut sukkahousut lämmittävät mukavasti villahameen alla (mukavammin kuin farkut). Sukkahousutkin tuntuvat siedettäviltä, kun ne ovat riittävän isot ja riittävän pehmeät.
Joulun juhlavaatteiden jälkeen on kuitenkin ollut vielä ihanampi löhötä ihan vain löysässä mekossa kotisohvalla.
Tässä esittelen kuitenkin viimeisen joululeninkini, joka onkin oikea pakkassään asu. Kunnon pakkasia saamme edelleenkin odotella, mutta välipäivinä käytin tätä leninkiä kylässä anoppilassa.
Tämä on äitini nuoruusaikainen leninki jostain 60-luvulta, sataprosenttista villabukleeta, jossa on laadukas silkkivuori. Sävy on kaunis oranssiin vivahtava punainen, tulen ja lämmön väri.
Kun sisätiloja lämmittää kahdeksan ihmistä, on tämä aika lämmin, mutta menipä kuitenkin, kun en kauheasti riehunut. Kylmemmällä säällä pitäisi keksiä alle jotain. En oikein tiedä, millainen pusero tämän alle sopisi? Ehkä joku, jossa on rusettinauhat kauluksessa ja kalvosimet hihansuissa. Muistelen äidinkin kertoneen, että tämä oli vähän turhan lämmin ja jäi siksi vähälle käytölle. Enää en muista tarinaa, joka tähän liittyi, toivoisin että joku sukulainen tai äidin ystävä muistaisi.
Tämä lienee viimeinen talvinen asupäivitykseni. Tästä eteenpäin alan pesemään ja panemaan säilöön syksyisiä ja juhlavia vaatteita ja ottamaan keväisempiä värejä esiin. Jos ensi viikonloppuna aurinko paistaa, saatan saada niitä kuvattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti