sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Toivoa vähävaraisille lapsille

Kuinka monen mielestä joulu on vuoden parasta aikaa? Minun mielestäni ainakin – jos ei kesää lasketa. Tänä viikonloppunakin olen perheeni kanssa nauttinut monella tavalla joulunodotuksesta, ja lapset ovat jo viikkoja sitten hyörineet lahjalistojensa parissa. Moni suomalaislapsi joutuu kuitenkin pettymään, koska heidän vanhemmillaan ei ole varaa tarjota heille jouluiloa: herkkuja, lahjoja ja kaikkea sitä, mikä vaatii kosolti rahaa. Koska heillä ei sitä ole.

Eilen etsimme Stockalla esikoiselle pipoa ja poikkesimme käsilaukkuosastolle maksamaan. Kassan vieressä on pahvinen puu, johon on kerätty vähävaraistenperheiden nuorten joulutoiveita. Meitä liikuttivat heidän toiveensa, kuten 12-vuotiaan pojan toive saada kylpytakki. Ja 11-vuotias poika, joka toivoi Risto Räppääjä –kirjoja. Valitsimme kolme lahjansaajaa ja ostimme heille lahjakortit joululahjaksi. Tiedän myös perheeni kolme nuorta, jotka kukin saavat tänä vuonna lahjan, joka menee toiseen perheeseen, toiselle samanikäiselle lapselle.

Tiedän myös neljännen lapsen, joka saa toiseen perheeseen toimitettavan lahjan. Tänään adventtikirkossa avattiin Rakenna joulupuu –keräys, joka toimii samalla tavalla vähävaraisten perheiden lasten iloksi, toteuttaa heidän toiveitaan. Kuopuksemme valitsi ikäisensä pojan, joka toivoi Lego Ninjagoa. Tällä viikolla käyn noutamassa sellaisen, paketoimme sen joulupaperiin ja viemme kirkolle toimitettavaksi eteenpäin. Kaksi lahjansaajaa kerralla. Win-win.

Sinäkin voit leikkiä itämaantietäjää ja hankkia lapselle lahjan. Kirkolla tai Stockmannilla. Lisätietoja linkeissä. Ja muistathan myös Joulupuu-keräyksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti